Dar Gelirli Vatandaşlara 1100 TL Destek! Temmuzda da Ödenecek

Dar Gelirli Vatandaşlara 1100 TL Destek! Temmuzda da Ödenecek
Haziran ayında Kurban Bayramı öncesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerini iletmesinin ardından, temmuz ayı ödemeleri de merak edilen konular arasında yer alıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 16 Haziran tarihinde başlayan Kurban Bayramı öncesinde hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemeleri iletmişti. Söz konusu sosyal yardımların erkene çekilmesinin ardından haziran ayı itibariyle temmuz ayı ödemelerine dair araştırmalar gerçekleştiriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayı aile destek paketi ödemelerinin tarihine ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmasa da önceki aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak temmuz ayı sosyal yardımlarına dair tahminler yürütülüyor.

Temmuz 2024 Aile Destek Ödemesi Tarihi

Temmuz ayında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek ödemelerini hangi tarihte hesaplara aktaracağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre bakanlığın ay ortasına doğru hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerinin sağlaması bekleniyor. Bu durumda, 10 Temmuz civarında aile destek paketi ödemelerinin sağlanması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden de sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu aydınlatılacak.

2024/06/14/aile-bakanligi-destekleri-2024.jpg

Aile Destek Ödemesi Ne Zaman Bitecek?

850 TL'den başlayan ve 1250 TL seviyesine kadar yükselen aile destek paketi ödemelerinin 10 Temmuz civarında yurt çapındaki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılması beklenirken, aile destek programının hangi tarihte sona ereceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haziran ayı aile destek paketi ödemelerini temmuz ayında sağlayacak ve temmuz ayı ödemelerinin yapılmasının ardından program tamamlanacak. Bu çerçevede, ilerleyen süreçlerde program süresinin uzatılmasına ilişkin bir karar alınmaması durumunda temmuz ayı ödemesi ile birlikte program tamamlanmış olacak.