Cumhuriyet Kamil Uğurluʹyu yine kızdıracak

Cumhuriyet Kamil Uğurluʹyu yine kızdıracak
Cumhuriyet Gazetesi Kamil Uğurlu’yu yine manşetine taşıdı.

 Cumhuriyet Gazetesi geçtiğimiz aylarda Belediye Başkanı Kamil Uğurlu hakkında bazı usulsüz haberleri yayınlamış ve neredeyse ülke gündemine oturmuştu. Aradan yaklaşık 6 ay geçtikten sonra Cumhuriyet Gazetesi Belediye Başkanı Kamil Uğurlu’yu yine manşetine taşıdı.

Cumhuriyetin yaptığı haberinde İzmir Anakent Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu’nun durumlarının aynı olmasına rağmen Aziz Kocaoğlu hakkında dava açılırken Kamil Uğurlu için hiç bir şey yapılmadığı iddia edildi.

İşte Cumhuriyet Gazetesinin yayınladığı o çarpıcı haber; 

İzmir Anakent Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hakkındaki davada Şevval Sam konseri için Kamu İhale Yasası’na aykırı davranarak doğrudan alım yapılması suçlaması yapılırken, AKP’li Karaman Belediyesi’nin aynı yöntemle Kubat ve Tuluyhan Uğurlu konserleri vermesi herhangi bir soruşturmaya konu olmadı.

İzmir Anakent Belediyesi’nde yolsuzluk iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Başkan Kocaoğlu’na Şevval Sam konserinde Kamu İhale Yasası’na aykırı olarak ihaleye çıkılmadan doğrudan alım yapılması suçlaması yapılmıştı.

Kocaoğlu hakkında söz konusu iddialarla ilgili dava süreci başlarken Karaman Belediyesi’nde de benzer yöntemle yapılan Kubat ve Tuluyhan Uğurlu konserleri hakkında bugüne kadar hiçbir işlem yapılmaması, “belediyeye göre soruşturma” yapıldığını ortaya koyu.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, 12 bin 709 TL ve üzerindeki alımlar için ihale yapılmasının zorunlu olduğunu belirterek AKP’li Karaman Belediyesi’nde Karaman Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında şarkıcı Kubat adına Budak Organizasyon Şirketi’ne net olarak 40 bin 664 TL ödeme yapıldığına işaret etti.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yanıtlaması istemiyle konuyu TBMM gündemine taşıyan Oran, 12 bin 709 TL tutarındaki doğrudan temin sınırının aşılması nedeniyle sözleşmeyi imzalayan Karaman Vali Yardımcısı Yılmaz Şimşek ile Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ünüvar hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını sordu.

‘Hukuki geçerlik’ sorusu

Aynı etkinlik kapsamında Tuluyhan Uğurlu ile de yapılan sözleşmeyle söz konusu kişiye 25 bin 343 TL ödenip ödenmediğini soran CHP’li Oran, “Her iki konser için düzenleme komitesince doğrudan temin için belirtilen, Kubat ve Tuluyhan Uğurlu konserinin bir başka kişiden temini mümkün olmadığından ihtiyaç sanatçının bizzat kendisinden temin edilecektir” gerekçesinin hukuki geçerliğinin olup olmadığını da öğrenmek istedi.

CHP’li Oran, Kocaoğlu için anında soruşturma açanların kendilerinden olanların aynı duruma gelince bu durumu görmezden geldiğini ifade etti. Oran, “AKP’nin çifte standardı, adalet anlayışı aynen Sayın Başbakan’ın dediği gibi bu olayda ‘iyot gibi’ ortaya çıkmış durumda” diye konuştu.