CUMHURİYET EĞİTİM GEZİLERİ

CUMHURİYET EĞİTİM GEZİLERİ
Cumhuriyet Eğitim Gezileri kapsamında Çanakkaleye düzenlenen geziye katılacak öğrencilerimiz 15/10/2010 tarihinde saat 13.30da Öğretmenevi Müdürlüğü önünden yolcu edildi.
Cumhuriyet Eğitim Gezileri, Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin Milli Mücadele Destanının önemini kavramalarına ve bu yolla milli şuurlarını güçlendirilmesine katkıda bulunmak, farklı coğrafi bölgelerde bulunan öğrencilerin tanışıp kaynaşmalarını sağlamak ve başarılı öğrencileri ödüllendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Geziye ilimizden katılan 40 kişilik öğrenci grubu 18.10.2010 tarihinde Çanakkale’den ilimize hareket edecektir.
 
Öğrencilerin Çanakkale’ye uğurlanmasında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN; “Sevgili gençler, gideceğiniz yerlerde birçok şehitlik ve abideler göreceksiniz. Bu yapıtların anlamını en iyi şekilde kavramaya gayret ediniz. Biz şehit torunlarıyız, atalarımıza ve şehitlerimize layık olmanın yegâne şartı birbirimize kenetlenmek, birlik olmak, beraberliğimizi korumak ve çok çalışmaktır. Şehit kanıyla sulanmış aziz vatanın her karışını daha fazla severek, bayrağımızı canımızdan aziz bilmek zorundayız”.dedi

        İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN öğretmen ve öğrencilerle sohbet ettikten sonra hayırlı yolculuklar dileyerek onları Çanakkale’ye uğurladı.