CUMHURİYET BAYRAMI MESAJLARI

CUMHURİYET BAYRAMI MESAJLARI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajları
MHP KARAMAN MİLLETVEKİLİ OP. DR. HASAN ÇALIŞ,
 
Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve O’nun kahraman silah arkadaşlarını ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.
 
Cumhuriyet, ezelden ebede akıp giden şanlı tarihimizde çok önemli bir aşamadır. Şanlı tarihimizin yüz akıdır. Cumhuriyet, Bizi millet olarak yıllardır bir arada tutan toplumsal birlik, beraberlik ve toprak bütünlüğümüzü sağlayan en önemli kazanımdır. Cumhuriyet aynı zamanda geçmişten geleceğe uzanan gönüllü bir beraberliktir.
 
Bu beraberliğe ve Cumhuriyete sıkı sıkı sahip çıkarak, her zaman yüceltmeliyiz. Ülkemizin gelişmesi ve çağdaş ülkeler seviyesine yükselmesi ancak Cumhuriyete ve o’nun kazanımlarına sahip çıkmakla sağlanabilir. Cumhuriyet ile ilgili belli çevreler tarafından başlatılan tartışmalar üzücüdür. Bu tartışmalar, bilinçli olarak ülkemizi geriye ve karanlığa götürmek için yapılmaktadır. Bu nedenle aydınlık geleceğimiz için Cumhuriyete sıkı sıkı sahip çıkmalıyız.
 
 
Bu vesileyle, tüm Karamanlı hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar, selam ve saygılarımı sunarım.
 
 
 
Mustafa Cem KAĞNICI CHP Karaman Mrk. İlçe Bşk.
 
Cumhuriyetimizin 87.Yılı kutlama mesajı;
 
 
       "Bütün varlığıyla yok olmaya mahkum bırakılan milletimizin Mustafa Kemal Atatürkʹün önderliğinde kenetlenmesiyle başlatılan Kurtuluş Savaşıʹnın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulması, dünya tarihinde eşine ender rastlanan bir başarı olarak  yerini almıştır.
 
        Kurtuluş Savaşı ʹMilletimizin var olma mücadelesiʹ, Cumhuriyet ise ʹYeniden dirilişin sembolüʹ olmuştur. Türk bayrağının göklerde coşkuyla dalgalanmaya başlaması, Türk Milletiʹnin her ne koşul altında olursa olsun bağımsızlığından ödün vermeyeceğinin en güzel göstergesi olmuştur. 29 Ekimʹi Türk Ulusuna bayram olarak kutlatan, üzerinde yaşadığımız toprakları Vatan yapan Ulu Önder Atatürkʹün ʹBenim en büyük eserimʹ dediği ve yüce Türk milletinin binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en güzel zirve olan Cumhuriyetʹi korumak bizim birinci görevimiz olmalıdır.
 
     "Bizler, gelecek nesillerimize çağdaş bir Türkiye bırakmanın tek yolunun Cumhuriyet olduğunun bilinciyle, el ele kenetlenerek bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize ve Cumhuriyetin bize kazandırdığı değerlere sahip çıkmalı, bu konuda üzerimize düşen görevleri eksiksiz yerine getirmeliyiz." Gençlerimiz ise, her safhası eşsiz kahramanlık örnekleriyle dolu olan Milli Mücadele yıllarını, vatan topraklarının emperyalist güçlerden nasıl temizlendiğini öğrenip idrak ederek, geleceğe daha ümitle bakmalıdırlar. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi M. Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kurulmasında ve yaşatılmasında emeği olan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor.
 
               Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, en iyi dileklerimle selam ve saygılarımı sunuyorum. "
 
 
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SEBAHADDİN ALTUN’UN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
 
       Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 87.yıldönümünü gururla ve sevinçle kutluyoruz. Cumhuriyet, yeni kurulan bir devletin, ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği savaşın sonucunda elde ettiği büyük bir zaferdir. Türk Milleti, kendisine emanet edilen Türkiye Cumhuriyetini müreffeh yarınlara ulaştırmak için el birliği ile çalışarak, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman sahip çıkacaktır. Cumhuriyetimizin 87. yılını kutlarken, geleceğe büyük bir umut, inanç ve gayretle yürümek azmi içindeyiz.
     Milletçe bu günlere nasıl gelinildiğini unutmayacak ve şanlı geçmişini koruyarak aydınlık geleceğine sımsıkı sarılmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza edecek, çağdaş dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürüp bu güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüze, barışa ve kardeşliğimize sahip çıkacağız,
 
       Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatan için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyor Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.
 
İSMET HATİPOĞLU MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ İL BAŞKANI
 
Şanlı bir tarihe ve büyük bir medeniyet birikimine sahip olan aziz milletimizin, özgürlük ve bağımsızlığının simgesi olan Cumhuriyetimizin 87. yıldönümünü büyük bir gurur, coşku ve mutlulukla kutluyoruz.
Son günlerde Devletimizin bağımsızlığı, milletimizin birliği ve Cumhuriyetimizin devamlılığı kahraman güvenlik kuvvetlerimizin acıları endişe ve hüznümüzün en temel nedenidir. 
Türk Ulusu, Atatürkʹün önderliğinde dünya tarihinde eşine ender rastlanır büyük bir destan yazarak, tüm zorluklara göğüs germesini bilmiş, en değerli varlığımız Cumhuriyeti kurmuş ve genç Türkiye Cumhuriyeti, gelişmesini kesintisiz sürdürerek adım adım bugünkü düzeyine ulaşmıştır.           
Türkiye Cumhuriyetiʹnin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğünün, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunup kollanmasında hepimize sorumluluk düşmektedir.  
Cumhuriyetimiz Mustafa Kemal Atatürk ve ülkü arkadaşlarının hayata geçirdiği en önemli değer, Türk tarihinin kaydettiği en muhteşem atılımlardan birisidir. İnsanlığın tüm zamanlarında bile, diğer milletlerin böylesine sarsılmaz ortak bir iradeyle kendi kaderlerini kendi elleriyle yazdıklarına çok nadir bir şekilde şahit olunmuştur.
           Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürkʹü, Oʹnun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.    
 
 
KARAMAN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ LÜTFİ ELVAN
 
29 Ekim 1923; Destansı kurtuluş mücadelesini tarih sahnesine yazdırmış olan aziz milletimizin,  genç bir Cumhuriyet olarak tarihte yerini aldığının tüm dünyaya ilan edilişinin tarihidir. Tarihi boyunca esaret altında yaşamamış Türk Milletinin tüm dünyaya vermiş olduğu bir mesajdır. Fedakârlığın, onur ve haysiyetin, vatan sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyetin bir millet için ne ifade ettiğinin bir özetidir. Tüm dünyanın artık tarihin derinliklerine gömüldüğünü düşündüğü bir sırada kendi küllerinden yeniden doğan bir milletin tarihe düştüğü bir kayıttır.
 
Mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğumuz büyük milletimizin tarih sahnesindeki en büyük başarılarından biri olan Cumhuriyetimizin yeni bir yıldönümünü daha idrak etmekteyiz.  Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır. Cumhuriyetimiz, özü itibariyle anlamını ve gücünü, milletimizin büyük fedakârlıklarla ve inançla gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseri olmasından almaktadır.
Halkımızı, tüm bireyleri ve toplum katmanları ile tek bir millet olarak bir arada tutan, bütünlüğümüzü, dayanışmamızı sağlayan Cumhuriyetimiz,  ülkesine sadakatle bağlı tüm yurttaşların eşitliği ve özgürlüğü fikrini esas almaktadır.  Demokratik Cumhuriyet ırk, dil, din, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının sahip olduğu ortak değeridir. Din ve vicdan hürriyetini teminat altına alan, yurttaşların fikirlerini serbestçe ifade etmelerini ve yönetime katılmalarını sağlayan ve hukukun üstünlüğünü esas alan demokratik cumhuriyetimiz meşruiyetini ve kuvvetini, ortak tarih, kader ve amaç birliği ile vatandaşlık kimliği ilkelerinden almaktadır.  Bu niteliği ile Cumhuriyetimiz geçmişten geleceğe uzanan gönüllü bir beraberliği de ifade etmektedir. 
 
Eşitlik, özgürlük ve uygarlığın bir özeti olan cumhuriyet, insanlık onurunu her şeyin üstünde tutan bir anlayışı da içinde barındırır.  Cumhuriyet, cehalete, yoksulluğa, fukaralığa, çaresizliğe karşı verdiğimiz mücadelenin adıdır.
Ülkemiz, 87 yıl gibi kısa bir sürede, üreten ve ürettiğini dünyanın her yerine ihraç eden demokratik bir sanayi toplumu haline gelmeyi başarmış, demokratik bir bilgi toplumu olmak yolunda da ciddi çalışmaların içine girmiştir.
 
Yaşadığımız yüzyılda hala bazı sorunlarımızın olduğu muhakkaktır ama şimdiye kadar gösterdiğimiz başarılar bu sorunların da çözüleceğinin bir teminatıdır.
Ülkemiz, demokrasinin daha iyi işlemesi adına çağın şartlarına da uyarak reform niteliğinde birçok düzenleme ve iyileştirme yapmış, ekonomik ve siyasi istikrarı yakalamış bir devlet konumuna gelmiştir.
Türkiye, ekonomik ve siyasi istikrarını devam ettirmeye, altyapısını geliştirmeye durmaksızın devam edecektir.
Cumhuriyetin temelini oluşturan hukukun üstünlüğü korunarak, dirlik ve düzenliğin, huzur ve güvenin, ülkenin her köşesinde sağlanması yapmamız gereken en önemli hususların başında gelmektedir. 
 
Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyetini kuran Millet iradesine ve onun temsilcisi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına minnet ve şükranlarımı sunar, yurt içinde ve dışında yaşayan bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarım. 
 
 
Celalettin Güngörer Ak Parti Merkez İlçe Başkanı
 
“Cumhuriyet Türk tarihindeki en parlak başarıdır”
 
        “Büyük önder Atatürk,  29 Ekim 1923 tarihinde  “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.
         Türkiye Cumhuriyetinin 87 yıllık öyküsü bir başarı, bir uygarlaşma öyküsüdür. Cumhuriyetin başarıları ile haklı bir gurur duyuyoruz.    Türkiye Cumhuriyeti Laik ve Demokratik anlayıştan taviz vermeden, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerlemektedir. Buna hiçbir güç engel olamayacak ve Türkiye Cumhuriyeti devleti sonsuza kadar yaşayacaktır.
       Türkiye Cumhuriyetiʹnin korunması ve yaşatılmasında hepimize görevler düşmektedir. Atatürkʹün Cumhuriyetle yaktığı aydınlanma meşalesini söndürmeden taşıyacak ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız.
       Bu konudaki en büyük güvencemiz, Cumhuriyet fikrinin kaynağı ve dayanağı olan milletimizdir. Milletimizi refaha ulaştırmak için özveriyle, yılmadan çalışmalıyız. Daha güzel yarınlar için, yaşamın her alanında çatışma yerine uzlaşmayı, kavga yerine hoşgörü ve barışı, karanlık yerine aydınlığı seçmeliyiz. Milletimize, Devletimize ve Demokrasimize inancımızı her koşulda korumamız, mutlu yarınların kurulabilmesinin de anahtarı olacaktır.
       Bu duygu ve düşüncelerle,  hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar, bu bayramların yepyeni ufuklarla ve yepyeni umutlarla sürüp gitmesini diler, sevgi ve saygılar sunarım.”
 
 
 
 
Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi
 
Türk Milletinin var olma-yok olma ;İstiklal mücadelesi verip kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşunun 87.yıldönümünü kutluyoruz.
Yüzyıllardır Türk ve İslam coğrafyasını işgal edip;sömürme ve yok etme planı olan Haçlı ruhunun üzerimize saldırdığı Osmanlı Devletimizi yıkıp yurt ve yuvalarımızı viraneye çevirdiği o korkunç günleri unutmadık!Asla da unutmayacağız.Bizi yok etmek isteyen işgalcileri de onların bu günkü çocuklarını da unutmayacağız! Bu korkunç saldırıya çelikten göğsümüzle,imanla siper olduk teslim olmadık.Kurtuluş mücadelesinden Allah’ın yardımıyla,milletimizin azim ve kararıyla yüz akıyla zaferle çıktık ve Cumhuriyeti kurduk..Ama düşman o hezimeti unutmadı,hazmedemedi.O gün cepheden beceremediği bu gün içerimize soktuğu bölücü uzantıları ve işbirlikçileriyle becermek için çabalıyor.Ama bunları da yine Türk Milletinin azmi,iradesi,imanı,basireti,feraseti ve yılmaz mücadelesiyle yine başa çıkacaktır.Türk milleti var oldukça Türkiye Cumhuriyeti de var olacaktır.
 
            Bu gün Soros beslemesi ağızların ,Türkiye Cumhuriyeti devletini’’yeni Türkiye’’diye telaffuz etmeye başlamışlardır.Bu çok manidar bir durumdur.Kurtuluş Savaşını zaferle kazanan,başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.Hepsinin ruhu şad olsun.
 
            Türk Eğitim-Sen;Kurtuluş Savaşının niçin verildiğinin,kimlere karşı verildiğinin ruhuna ve bilincine sahip bir nesil yetiştirme mücadelesinin adıdır.Cumhuriyeti kuranların emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız.Aşsızların, işsizlerin, cahillerin olmadığı ; maddi ve manevi olarak daha güçlü ,daha mutlu bir Türkiye Cumhuriyeti en büyük hedefimizdir.
 
Bağımsızlığın ve esaretin ne anlama geldiğini anlamak istemeyenlere Irak’a ,Afganistan’a ibretle bakmak yetmez mi?Kurtuluş Savaşı; Türk Milleti’nin namusu çiğnenmesin,ezan yerine çanlar çalınmasın diye verilmedi mi?Çanlar kimin için çalıyor? Canlar bu toprağa niye düştü,düşmeye devam ediyor…Saygılarımızla..