Çocuğu Olanlar Dikkat! Destek İçin Anne Kart Veriliyor

Çocuğu Olanlar Dikkat! Destek İçin Anne Kart Veriliyor
Çocuğu olan ailelere destek olabilmek için ülke genelindeki farklı belediyeler hayata geçirilen yeni projelere dair bilgilendirmede bulunuyorlar.

Dar gelirli vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı düzenli olarak destek ödemeleri iletirken, bakanlığın sosyal yardım programlarının yanı sıra yurt çapındaki farklı illerde ikamet eden vatandaşlar da belediyelerin destek projelerini merak ediyorlar. Belediyeler de geçtiğimiz aylarda olduğu gibi haziran ayında da destek programlarının detaylarına ilişkin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile bilgilendirmede bulunuyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama ile birlikte Anne Kart uygulamasının ayrıntıları belli oldu.

Anne Kart Destekleri 2023

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre Anne Kart uygulaması çerçevesinde 0-4 yaş arası çocuğu bulunan annelere belediyeye bağlı toplu taşıma araçlarında 60 kontörlü ücretsiz biniş hakkı sağlanırken, 4-5 yaş arası çocuğu olan annelere ise aylık 10 kontörlü kartlar sağlanacak. Desteklerin detaylarına ilişkin belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

‘’İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın 180 günlük hızlı eylem planında yer alan Anne Kart uygulaması kapsamındaki kartlar hak sahiplerine dağıtılmaya başlandı. Sosyal belediyecilik ilkesi temelinde hayata geçirilen yeni uygulamayla 0-4 yaş (0-48 ay) arası çocuğu bulunan annelere belediyeye bağlı toplu taşıma araçlarına 60 kontörlük ücretsiz biniş hakkı sağlanacak. 4-5 yaş arası çocuğu olan annelere verilen aylık 10 kontörlük kartlar da kullanıma açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzman ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda yardım alması uygun görülen annelerin kartlarına çocukları yanlarındayken kullanmak üzere kontörler yüklendi ve ilk kartların teslimatı yapıldı. Uygulamayla, annelerin çocuklarıyla birlikte sosyal hayatta daha aktif yer alabilmesi hedefleniyor’’ ifadelerine yer verildi.

2024/06/12/turk-lirasi-emekli-odemesii.jpg

Belediye Destekleri 2024 Haziran

Anne Kart uygulamasına ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi bilgilendirmede bulunurken, ülke genelindeki farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlar da belediyelerin güncel destek projelerini merak ediyorlar. Haziran ayında da belediyeler toplumun farklı kesimlerine destek olabilmek için hayata geçirilen projelere dair bilgilendirmede bulunurken, söz konusu uygulamalara erişmek, detaylı bilgi edinmek isteyen kişiler belediyelerin resmi internet sitelerini veya sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.