Çiftçiler Bayram Edecek! YENİ DESTEK Davul Zurnayla Kutlanacak

Çiftçiler Bayram Edecek! YENİ DESTEK Davul Zurnayla Kutlanacak
Çiftçileri ilgilendiren yeni destek programlarına dair temmuz ayının ortalarına doğru yaklaşırken açıklamalar geliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu hafta cuma günü temmuz ayının ikinci tarımsal destek ödemesini ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarıp aktarmayacağına dair araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede, cuma günü farklı alt başlıklardan oluşan temmuz ayının ikinci tarımsal destek ödemesinin iletilmesi halinde bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlayacak. Söz konusu tarımsal desteklere ilişkin temmuz ayının son günlerine kadar yapılacak açıklamalar çiftçiler tarafından yakından takip edilirken, ülke genelindeki farklı şehirlerde üreticileri ilgilendiren düzenlemelere ilişkin de peş peşe açıklamalar geliyor.

Çiftçilere Hibe Desteği

Temmuz ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi çiftçilerin üretimine destek olabilmek için her geçen gün yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da son alım tarihinin 31 Temmuz 2024 olarak belirlendiği düve alım desteği ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Kayseri Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sağlanacak olan destek için toplam 324.500.000 TL verileceği belirtilirken, desteğin ayrıntılarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Memduh Büyükkılıç:

‘’SON ALIM TARİHİ: 31 TEMMUZ 2024! Kayserimizde Düve Alım Desteğimiz kapsamında 34 asil ve 410 yedek yetiştiricimizin TAMAMI DESTEK KAPSAMINA ALINMIŞTIR.Toplam 6.987 düve için 324 milyon 500 bin TL hibe desteği verilecektir. Hak sahibi yetiştiricilerimizin 31 Temmuz 2024 tarihine kadar düve alımlarını yapmaları gerekmektedir. Hayırlı Bereketli Olsun’’ ifadelerine yer verdi.

2024/06/12/turk-lirasi-emekli-odemesii.jpg

Tarımsal Destekler 2024 Temmuz

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile düve alım desteğinin detaylarına ilişkin bilgilendirmede bulunurken, yurt çapındaki farklı illerde yaşayan üreticiler de tarımsal destek programlarına dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Bu durumda, temmuz ayının son günlerine kadar yeni tarımsal destekler hayata geçirildikçe belediyeler, tarım orman il müdürlükleri resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacakları duyurular ile kamuoyunu bilgilendirecekler.