CHP Milletvekili Ünver, TBMM'de Türk Dil Bayramı'nı Kutladı

CHP Milletvekili Ünver, TBMM'de Türk Dil Bayramı'nı Kutladı
CHP Karaman Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Av. İsmail Atakan Ünver, TBMM'de konuşarak Türk Dil Bayramı'nı coşkuyla kutladı.

Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Cumhuriyet Halk Partisi'nden, 13 Mayıs 1277 tarihinde Karamanoğlu Mehmet Bey'in Türkçeyi resmî dil olarak ilan ettiği Türk Dil Fermanı'nın 747. yıl dönümü dolayısıyla TBMM'de bir konuşma yaparak Türk Dil Bayramı'nı kutladı. Mehmet Bey'in fermanının, günümüz Türkçesi'ne uyarlama çalışmalarıyla, kelimeleri değiştirilmiş metniyle,"Bugünden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk dilinden başka dil kullanmayacak." Şeklinin bu olduğunu belirten Ünver,“Türkçenin resmî dil ilan edildiği 13 Mayıs, 1961'den bu yana Karaman'da "Türk Dil Bayramı" ve "Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri" adıyla her yıl kutlanmaktadır.” dedi.

10-13 Mayıs tarihlerinde Karaman'da gerçekleştirilen etkinliklerde, Ünver, Türkçenin resmî dil ilan edilişinin 747. yılını vurguladı ve şunları ekledi: “Türk Dil Bayramı 10-13 Mayıs tarihlerinde yine Karaman'da kutlanacaktır. Bu vesileyle Karamanoğlu Mehmet Bey'i, Yunus Emre'yi ve Türkçe'mizin tüm hizmetkârlarını saygı ve minnetle anıyorum. Herkesi Türkçe'mizi doğru kullanmak konusunda özen göstermeye davet ediyorum. Türk Dil Bayramı'mız kutlu olsun.'' ifaderlerini kullandı.