Çanakkale Destanı Gölge Tiyatro Sahnesinde

Çanakkale Destanı Gölge Tiyatro Sahnesinde
İbrahim Bey Ortaokulu öğrencileri, Çanakkale Deniz Zaferi'ni gölge tiyatrosu ve şiirle anlattı. Program, duygusal anlarla dolu bir anma ve ödül töreniyle sona erdi.

Vatan sevgisinin, millî birlik ve beraberlik ruhunun nesiller arasında aktarılması ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin gençlere anlatılması amacıyla İbrahim Bey Ortaokulu öğrencileri gölge tiyatrosu sahneledi.

İbrahim Bey İlkokulu ve Ortaokulu'nda düzenlenen etkinliğe, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, Hanımefendi Hatice Sarıibrahim, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda günün önemini belirten konuşmayı İbrahim Bey Ortaokulu Müdürü Cihat Pınarcı yaptı.

Okul Müdürü Cihat Pınarcı'nın konuşmasının ardından, İbrahim Bey Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri tarafından sahnelenen "Son Nöbet" adlı gölge oyununda, öğrenciler Çanakkale destanını canlandırırken seyirciler duygusal anlar yaşadı. Programda 6. sınıf öğrencisi Ezgi Yıldırım'ın seslendirdiği "Çanakkale Şehitleri" isimli şiir, davetlilerden büyük beğeni topladı.

Karaman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Meliha Dündar'ın seslendirdiği türkülerle devam eden program, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü nedeniyle il düzeyinde düzenlenen yarışmalarda okulu temsil eden öğrencilere İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ve Hanımefendi Hatice Sarıibrahim tarafından ödüllerinin verilmesi ve günün anısına çekilen fotoğraflarla son buldu.