BUGÜN KARNE GÜNÜ

BUGÜN KARNE GÜNÜ
İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 16 milyon öğrenci karne alarak tatile girdi.
İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 16 milyon öğrenci karne alarak tatile girdi.
 
Öğrenciler, 180 iş günü ve yaklaşık 8 ay süren eğitim-öğretim yılı maratonunun yorgunluğunu 3 ay sürecek yaz tatilinde atacak.
2010-2011 eğitim-öğretim yılı 20 Eylül 2010ʹda başlamış, öğrenciler 28 Ocak-14 Şubat 2011 tarihleri arasında yarıyıl tatili yapmıştı.
İlköğretim ve lise son sınıf öğrencileri mezun olmanın yanı sıra, yaz tatilinde her yıl olduğu gibi sınava girme, sınav sonucu öğrenme, tercih yapma ve kayıt heyecanı yaşayacak.
 
TÜRK EĞİTİM-SEN ŞUBE SENE SONU MESAJI
 
Karaman Türk Eğitim-Sen Karne günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
 
İşte O Mesaj :
 
Bir eğitim-öğretim dönemini daha geride bırakıyoruz. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için yorucu ve yoğun geçen bir senenin ardından heyecanla beklenen karne gününü yaşamaktayız .Başta öğretmenlerimiz ve eğitim çalışanları olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
Değerli Öğretmenlerimiz;
Sizler insanın eğitimine, insanın içine, aklına, kalbine, ruhuna yöneldiniz; geleceğimizi kuracak çocuklarımızla, gençlerimizle ilgilenmekten yorulmadınız.
Tüm mücadelenizin bilgi toplumunu oluşturacak güçlü bireylere hizmet etmek. Bu toplumu kuracak olan fedakârlık duvarında bir tuğla olabilmek için kendinizi feda ediyorsunuz.
Mustafa Kemal Atatürk`ün "Öğretmenler! Gelecek nesil sizin eseriniz olacaktır." sözünü her anınızı tazeleyici ilke bilerek yaşayan sizlere çok güvenmekteyiz. Bu duygularla siz değerli öğretmenlerimize fedakâr emeklerinizden dolayı teşekkür ediyor, yaşamakta olduğunuz büyük maddi imkânsızlıklara rağmen gönlünüzce bir tatil geçirmenizi diliyoruz.
Sevgili Öğrenciler;
 
Bir yıllık emeğinizin karşılığını alacağınız bu günde, sizlerin başarıları bizler için, geleceğimiz için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağıdır. Bizim size olan inancımız çok büyük. Siz isterseniz her şeyin en güzelini yaparsınız. Büyük işler başarabileceğinizden şüphemiz yok.
Büyük bir azim ve kararlılıkla tamamladığımız bu öğretim yılının sonu, hayatınızın yeni bir merhalesinin de ilk adımı aslında. Sizden, her doğan günü fırsat bilerek verimli, güzel bir tatil dönemi geçirmenizi ve yeni eğitim-öğretim yılına enerji ve umut dolu bir başlangıç yapmanızı bekliyoruz.
Hepinize iyi ve huzur dolu tatiller diliyoruz.
Kıymetli Veliler;
Çocuklarınız üzerinde ne kadar büyük emeklerinizin olduğunu hepimiz biliyoruz. Sizler de bu eğitim-öğretim yılında çocuklarınızın her zaman ve her koşulda yanında oldunuz. En büyük hayallerinizden biri çocuğunuzun iyi bir eğitim alarak geleceğe yönelik doğru adımlar atmasını sağlamaktı. Bugün 2010-2011 eğitim-öğretim yılının sonuna geldik ve çocuklarımız karne heyecanı yaşıyorlar.
Bilgiye ulaşmanın kolaylaştığı günümüzde, bilgiyi kullanma ve bilgiyi üretme yolunda çocuklarımıza rehberlik etmemiz gerekir. Sizlerin bu kutlu görevde hep yanımızda olacağınız inancıyla bu tatil döneminde çocuklarınızla birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum.
Sevgili Öğrencilerimizi, Değerli Öğretmenlerimizi, eğitim çalışanları ve Saygıdeğer Velilerimizi kutluyor, iyi bir tatil geçirmenizi diliyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.