Bu Şehirlerde Yaşayanlar Yüzde 50 Fazla Ödeyecek! Bugün Resmen Başladı!

Bu Şehirlerde Yaşayanlar Yüzde 50 Fazla Ödeyecek! Bugün Resmen Başladı!
Otoyol ve köprü geçiş ücretleri dün gece yarısı itibarıyla zamlandı. Buna göre, ücretlere yüzde 50 zam geldi. Peki, geçiş ücretleri ne kadar oldu? İşte detaylar…

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden (KGM) otoyol ve köprülerden geçiş yapanlara kötü bir haber geldi. Bu kapsamda, KGM, otoyol ve köprülere yüzde 50 zam yaptığını duyurdu. 15 Temmuz ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçiş ücreti 15 TL’den 24 TL’ye, Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti ise 290 TL’den 399 TL’ye çıktı.

KGM ve Yap-İşlet-Devret (YİD) doğrultusunda özel şirketlerce işletilen otoyol ve köprülerin geçiş ücretleri, dün gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere tekrar düzenlendi.

otoyol-ve-kopru-gecis-ucretleri1.jpg

GEÇİŞ ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

Bu doğrultuda, 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri için otomobillerin geçiş ücreti 24 TL ve motosikletlerin ücretleri 10 TL oldu.

Osmangazi Köprüsü ücret tarifesi otomobiller için 399 TL’ye, otobüsler için 760 TL’ye, motosikletler için 280 TL’ye yükseldi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü için otomobiller için geçiş ücreti 49 TL olurken otobüs ücreti 120 TL olarak belirlendi.

1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ise otomobiller için 419 TL olurken motosikletler için 105 TL olarak gerçekleşti.

İstanbul-Ankara arasındaki anadolu otoyolu ücreti otomobiller için 134 TL oldu. İstanbul-İzmir otoyolu Osmangazi Köprüsünden geçiş dahil otomobiller için 984 TL oldu.