BU KUTU İLE AMBALAJ ATIKLARI KORUMA ALTINDA

BU KUTU İLE AMBALAJ ATIKLARI KORUMA ALTINDA
; kağıt, plastik, metal ve cam şişelerin geri dönüşümü sağlanması amacıyla şehrin çeşitli mevkilerine 7 adet Ambalaj Atığı Toplama Kumbarası konuldu.
Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Mehmet Öztaş, proje kapsamında Atık Toplama Kutularının; Belediye yanı, Cumhuriyet Parkı, Eski Adliye Binası önü, Aktekke Kent Meydanı, Gazi İlköğretim Okulu, Çevre Orman Müdürlüğü ve Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Kampus alanına yerleştirdiklerini söyledi.
Kent nüfusunun arttıkça, vatandaşlar tarafından üretilen çöp miktarının da doğru orantılı olarak çoğaldığını belirten Başkan Yardımcısı Öztaş: “Günümüzdeki tüketim anlayışı, ambalaj sanayinin gelişmesi, kentlerde üretilen çöp miktarını daha da arttırmaktadır. İlimizde her gün 250 ton çöp çıkarıyoruz. Dolayısıyla Belediye olarak çöp toplama sorumluluğumuzun yanında, atıkları yeniden kazanım yönünde çalışmalar yürütmemiz, büyük önem taşımaktadır. Karaman Belediyesi olarak bu doğrultuda geri kazanım çalışmaları yürütmekteyiz.” dedi.
Atıkların tekrar kullanımının ötesinde bunların fiziksel, kimyasal veya biyokimyasal yöntemlerle başka ürünlere veya enerjiye çevrilmesine ‘geri kazanım’ denildiğini söyleyen Öztaş: “Geri kazanımla doğal kaynaklarımız korunur, enerji tasarrufu sağlanır, ekonomiye katkı sağlanır, çöplüğe giden atık miktarı azalır ve geleceğe yatırım yapılır. Karaman Belediyesi olarak şimdi de bu uygulamayı ambalaj atıkları için başlatıyoruz. Kentimizin çeşitli yerlerine yerleştirdiğimiz kumbaralar ile kullanılmayan kâğıt, plastik, metal ve cam şişelerin geri dönüşümünü sağlayacağız. Şu an 7 adet konulan kutular ileriki zamanda 100 adete çıkarılacak ve 2 yıl içerisinde bütün mahallelere yerleştirilecek.” diye konuştu.
Modern şehirlerin vazgeçilmezlerinden olan, çevreci ve geri dönüşüme önem veren bir sistemin oluşturulması ve sürekli iyileştirilerek temiz bir çevre meydana getirilmesi açısından da büyük önem taşıyan bu uygulama halkımız tarafından da büyük beğeni topladı.