Bu Kadar Duyarsız mı Kaldık

Bu Kadar Duyarsız mı Kaldık
Şehit Haberleri artık önemsiz hale geldi.

 Karamaninsesi.com/ÖZEL 

 Her Türk Asker Doğar! Bu sözü herkes bilir ve Asker Ocağında binlerce defa söyletirler. Evet, Hepimiz Askeriz! Bu vatan için canımızı vermeye hazırız. Uğruna can verilen bir vatanı oluşturan onun kahraman halkıdır. O Halkın Kadınları Anne olur yiğitler doğurur, o yiğitler Ekmeğini ve suyunu içtiği vatanı uğruna can vermeye hazırdır. Halkının Canı ve Namusu için kendi canını feda eder.

Biz bunu hep böyle bilirdik ve bu zamana kadar da hep böyle devam ederdi. Bir Mehmetçik şehit olduğu zaman Türkiye ayağa kalkar tepkiler ortaya koyulurdu. Koyulurdu diyoruz! Bunu demeye de hakkımızın olduğuna inanıyoruz. Çünkü artık o tepkiler duyulmaz oldu. Artık Alıştık mı veya alıştırıldık mı? Ne oluyor bu millete? Bu kadar duyarsızlık bu kadar kaygısızlık neden?

Bugün Dil Bayramının içeriğini anlatan bir haber yaptık. Yani Eğlencenin, oynamanın zıplamanın! Yani Rafet El Romanʹın Yani Anadolu Ateşinin kısacası vur patlasın çal oymasının haberini Haber yaptık. Ve ardından da Tunceliʹde ki çatışma sonucunda 3 askerimizin şehit olduğunun haberini yaptık! Ama aralarında ki okunma sayıları ise bir hayli tuhafımıza gitti.

Medya Âleminde Reyting diye bir tabir vardır. En çok okunan, en çok ilgi gören haberlere vatandaşın ilgisinin yoğunluğunu belirten bir terimdir.

Vatandaş hangi habere ilgi gösteriyorsa kendisi için hangi haber önemliyse o haberi okur.

Bugün yaptığımız Şehit Haberi ile Dil Bayramı haberi arasında ki reytingi gördüğümüzde yani vatandaşın hangi habere ilgi gösterdiğini ve kendisi için önemli olan konunun hangisi olduğuna baktığımızda gördük ki ŞEHİT Haberi hiç de önemli değil ve vatandaşın umurunda değil!

 Bu metni yazdığımız sırada ki okunma sayıları Şehit Haberi: 315, Dil Bayramı Haberi 473 , Yani Vatandaş Şehit Haberinden ziyade Dil Bayramında nasıl Eğleneceğini daha çok merak etmiş.

Rafet El Roman ve Anadolu Ateşi Halk oyunlarının daha önemli olduğunu gördük. Esasında Anadolu da Gerçekten bir oyun oynanıyor ve gerçek bir ateş yanıyor. Halkımız ise buna önem vermiyor. AKP ile CHP – MHP ile BDP tartışınca bütün sorunların bittiği zannediliyor. Ama öyle olmadığını bugün kü gelen şehit haberiyle tekrar anlıyoruz.

Bunların hepsi bir kenara, bir okuyucumuzun Şehit Haberine yazdığı kısa yorum ise bizi gerçekten üzdü. Belki de bizim şu anda hangi durumda olduğumuzu gösteriyor. İzleyici adlı bir yorumcumuz aynen şu yorumu yazıyor : “bu haberler icimizi karartıyor bunalıyoruz allah şehit ailelerine sabriversin”

Okuyucumuz bu tür haberlerden sıkıldığını bunaldığını belirtiyor. Yani Artık Şehit haberlini yapıp durmayın demek istiyor.

Sayın Vali ve Sayın Başkan elbette Dil Bayramının en güzel bir şekilde yapılması için ellerinden geleni yapıyorlar, hiçbir sözümüz yok! her ikisine de kültürümüze değer verdikleri için canı gönülden teşekkür ediyoruz. Yorumu yazan okuyucumuz da duygusunu paylaşmış! Üzüldük-Kahrolduk ama okuyucumuza değil. Bu Milleti bu hale getirenlere kahrediyoruz.

Beyler Unutmayın! Sahipsiz bir vatan batmaya haktır, Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.!