Bozkandakʹlı ların Arabaşı Gecesi

Bozkandakʹlı ların Arabaşı Gecesi
Avrupa Bozkandaklılar Derneği Arabaşı Gecesi Düzenledi

 Avrupa Bozkandak lılar Derneği tarafından organize edilen geleneksel “ARABAŞI GECESİ”, Schiedam Merkez camiiʹnde Hollandaʹnın değişik şehirlerinden katılımla gerçekleştirildi.

Arabaşı gecesi Dernek başkanı Ahmet Gürbüz’ün konuşmasıyla başladı. Akşamda program yönetimiyle ve ezgileriyle hoş saatler yaşatan Bozkandak’lı Abdullah Sevinçkan ayrı bir renk kattı.

Ayrıca arabaşı gecesine Hollanda’yı ziyaret etmekte olan Başbakan yardımcısı ve devlet bakanı Bekir Bozdağ’da katıldı. Köylülere kısa bir konuşma yapan bakan Bozdağ memnuniyetini ifade ederek kendisinin Yozgatlı olması hasebiyle arabaşıya yabancı olmadığı kış günlerinin vazgeçilmezlerinden olduğunu ifade etti.

Geceye Hollanda Karamanlılar Vakfı başkanı Uğur Şen, başkan yrd. Erdoğan Yüce, Türkiye gazetesi temsilcisi M.A. Topal ve Hürriyet gazetesi Hollanda temsicisi ve diğer vakıf dernek temsilcileri katıldılar. HOKAV başkanı Uğur Şen kısa bir konuşma yaptı konuşmasında birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu ve bu tür organizelerin çok faydalı olduğunu, sıklıkla tekrar edilmesi temennisinde bulundu.

Gecenin sonunda ziyaretçilerimizden vakıf, dernek yöneticileri, Hollanda temsilcileri ve basın mensuplarının yanısıra köylülerimizden işadamlarına, kadın kollarına buket çiçekler hediye edildi.