Borsa İşlemlerine Vergi ve Yeni Vergi Haberi: Mehmet Şimşek'ten Açıklama!

Borsa İşlemlerine Vergi ve Yeni Vergi Haberi: Mehmet Şimşek'ten Açıklama!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP'nin Kızılcahamam'daki toplantısında borsa işlemlerinden vergi alınacağını duyurdu ve yeni vergilerin geleceğini işaret etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Kızılcahamam'da milletvekillerine yaptığı sunumda, borsadaki hisse senedi alım-satımlarında işlem vergisi uygulanacağı dile getirildi. Verginin yüzbinde birlik bir oranla belirleneceği ve miktarının netleştirileceği ifade edildi.

Şimşek, YASED toplantısında gazetecilerin sorusuna "Vergide adalet ve etkinlik çerçevesinde vergilendirmemiş bir alan bırakmama gibi bir hedefimiz var. Dolayısıyla burada biz daha çok kripto varlıklar ve borsa için. Kazanç üzerinden bir vergilemeyi şu anda gündemimize almadık. Daha çok işlem bazında, çok sınırlı belki bir ücret, bir vergileme söz konusu olabilir ama yüce meclisimizin takdirinde olan konular." yanıtını verdi.

Peki Ne Kadar Vergi Alınacak?

Piyasada vergi oranının ne olacağına ilişkin tahminler yapılırken, "Binde rakamlar olmaz, Oran belli değil, daha düşük olur. Binde değil onbinde olabilir" şeklinde yorumladılar.

Asgari Kurumlar Vergisi De Geliyor

Ekonomi yönetiminin hazırladığı vergi paketi kapsamında asgari kurumlar vergisi de gündeme geliyor. Çok uluslu şirketler için uygulanacak olan bu verginin tüm firmaları kapsayıp kapsamayacağı ise dikkatle takip ediliyor.