Bisküvi Fabrikalarında Ergenekon Zihniyeti

Bisküvi Fabrikalarında Ergenekon Zihniyeti
Sendikaya üye olanlar hergün takip edilip tehdit mi ediliyorlar.

 Karaman Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Bisküvi fabrikasında ki baskı iddiaları Ergenekon çete üyesini aratmıyor.

Yaklaşık 4 aydır Karaman’ın gündemine oturan Sendika çalışmalarında gizli bir olay ortaya çıkarken, Sendika yetkilileri ve üyelerinin günlerdir taciz edilerek tehdit edildikleri öğrenildi. Bisküvi fabrikasının üst düzey yöneticileri tarafından oluşturulan bir ekip gece gündüz işçileri takip ederek tehdit ettikleri iddiası Ergenekonu akıllara getirdi.

Sendikaya üye olan işçileri takip ederek tehdit eden ekip bu işçileri fişledikleri de iddia edildi. Sendikaya üye olan işçileri karı-koca olarak kaydeden ekip ve Fabrikanın üst düzey yöneticileri, Listeledikleri bu kişilerin bilgilerini diğer fabrikalara da dağıtarak işe alınmaması hakkında uyarı yapıyorlar. Ayrıca fişlenen bu işçiler eğer sendikaya üye olmaktan vaz geçmediği takdirde eşinin işten çıkarılacağı şeklinde tehdit edildiği öğrenildi. 

Tahir Komiser lakabıyla bilinen Karaman Emniyetinden emekli bir komiserin başında bulunduğu 6-7 kişilik bu ekibin sendikadan vazgeçirme çalışmasının Türk Ceza kanunu 118. maddesi gereğince Sendikal Hakların Kullanılmasının Engellenmesi suçundan dolayı “altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” İbaresi yer alıyor. 
İşçilerin işten çıkarılma ve parası verilmeme gibi tehditlerle vazgeçirmeye çalışan bu ekibin tehditvari hareketi ise aynı maddenin 2. bendinde  “Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.”  Şeklinde yer alıyor.

Bazı işçilerin bu tehditleri cep telefonlarına kaydettikleri öğrenilirken Tek-Gıda İş sendikası Karaman Temsilcisi Orhan Soydan’ın Fabrika yöneticilerini ve bu ekibi hakkında mahkemeye vereceğini söyledi. Soydan; " Yüce Türk adaletine güveniyoruz, bu konuyla ilgili de savcıları göreve çağırıyoruz." dedi.