Bir Ayda Yüzde 80, Bir Yılda Yüzde 700 Arttı!

Bir Ayda Yüzde 80, Bir Yılda Yüzde 700 Arttı!
Metem Tur yatırım hisselere bir ayda yüzde 80 ve bir yılda ise yüzde 700 arttı. Bu nedenle, söz konusu hisselere tedbir geldi. İşte detaylar…

30 gün içinde yüzde 80, bir senede ise yaklaşık yüzde 700 prim yapan Metem Tur Yatırım hisselerine tedbir geldi. Metemtur hisseleri Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararı gereğince devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) çerçevesinde 6 Haziran 2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.

SPK kararı gereğince devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) doğrultusunda METUR.E payları 7 Mayıs 2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 6 Haziran 2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.

bir-ayda-yuzde-80.jpeg

BİR YILDA REKOR ARTIŞ

Metemtur hisse senedinde tümüyle spekülatif olduğu öne sürülen bir artış yaşadı. Hisse son bir yılda yüzde 700 artarken, bu yılın başından beri ise yüzde 114 arttı. Hissede SPK ve BİST’in aldığı önlemlere karşın grup hareketi sürüyor.

VBTS doğrultusunda alınan önlemler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi ya da diğer sebeplerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendiriliyor. Bu kapsamda, VBTS önlemleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam ediyor.