BEŞİR ATALAYI İSTİFAYA DAVET ETTİ

BEŞİR ATALAYI İSTİFAYA DAVET ETTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri bakanı Beşir Atalayı İstifaya davet etti.
Karaman Ziyaretine Yunus Emre Konferans Salonunda Deniz Feneri konusunda açıklama yapan kılıçdaroğlu, Türkiyeʹnin önemli sorunlarla boğuştuğunu belirterek, "Şu an bu sorunların başında terör konusu geliyor. Biz her zaman dedik ve demeye devam ediyoruz; Eğer hükümet kanadından terörün bitirilmesine yönelik bir çözüm önerisi gelirse parti olarak sonuna kadar destek veririz. Çünkü artık terör tek başına iktidarın altından kalkacağı bir durum olmaktan çıkmıştır. Terör artık Türkiyeʹnin ve bütün siyasi partilerin bir sorunu haline gelmiştir.
Bugüne kadar onlardan bu konuda bir çözüm önerisi gelmedi. Bizim çözüm önerilerimiz var ancak hükümet onlara da kulaklarını tıkıyor. Onlar hükümete geldiğinde sıfır terör vardı. Şimdi her gün şehit haberi geliyor. Demek ki süreç iyi yönetilemiyor" dedi.
 
"DENİZ FENERİ DE SİYASETTEKİ GÜNCELLEME"
Son günlerde gündeme getirdiği Deniz Feneri e.V. davasında eski İçişleri Bakanı Beşir Alatayʹın polisin baskın yapacağını haber vermesi iddialarıyla ortaya çıkan köstebek konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, "Bunlar Deniz Feneri davasıyla siyasete de güncelleme yapmaya çalışıyorlar. Normalde bu iddiaların ardından o bakanın o koltukta oturmaması lazım. Eğer içinde ahlak kırıntısı varsa istifa etsin. Çünkü onun o koltukta oturması siyaseti kirletiyor. Türk siyasetinin kirlenmeye değil temizlenmeye ihtiyacı var.
 
Sayın Bakan televizyon televizyon gezip kendine iftira atıldığını söylüyor. Ve diyor ki ʹHepsi külliyen yalan.ʹ Ben de diyorum ki, ʹHepsi külliyen doğru.ʹ Hangisi doğru değil? Ben sana telefon konuşmalarını saniye saniye söylüyorum. Koruma müdürünün Kırıkkale Belediye başkanını aradığı mı yalan? Yoksa belediye başkanının savcılıkta verdiği ifade de, ʹBaskın yapılacağı bize bildirildiʹ dediği mi? Biz bunun üzerinde neden mi durduk? Biz milletin parasını toplayıp köşeyi dönenleri göstermek istedik.
Bu insanların arkasından gidildiğinde felaket olacağını gösterdik. Biz, bu davanın akasında olacağız. Deniz Feneri davasına bakan savcı görevden alındı. Eğer o savcılar görevden alınmasaydı bugün o köstebek tutuklanmıştı" dedi.