BERAAT KANDİLİ MESAJLARI

BERAAT KANDİLİ MESAJLARI
Beraat Kandili dolayısıyla yayınlanan Kandil Mesajları
 ALİ ÖZÇELİK  TÜRKİYE PARTİSİ İL BAŞKANI
 
11  Ayʹın Sultanı Mübarek Ramazan Ayından Önceki Son Kandil Olan “ Günah Borç ve Cezadan Kurtulmak” Gibi Anlamlara Gelen Berat Kandili; Günahlardan Arınmayı, Allahʹın Rahmet ve Mağfiretine Ulaşmayı İfade etmektedir. Bu vesile ile muhterem Karaman halkımızın mübarek Berat kandillerini tebrik eder, kandilin vatanımız, milletimiz, İslam alemi ve bütün insanlık için huzur ve barışa vesile olmasını yüce Allahʹtan niyaz ederim.
 
MALİ MÜŞAVİRLER ODA BAŞKANI ALİ ANKARALI:
 
Karaman Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu adına bu gece için bir açıklama yapan Başkan Ali Ankaralı şunları söyledi:
 
“Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine sığındığımız, gönüllerimizi tövbe ile arındırdığımız, millet olarak büyük bir coşku ve sevinç içinde kutladığımız mübarek kandil gecelerimizden birisi de Ramazan ayını bize müjdeleyen Berat Gecesidir.
 
            Bu gece ile ilgili olarak Sevgili Peygamberimiz: “Şaban ayının on beşinci gecesini ibadetle geçirin. Gündüzünde de oruç tutunuz. Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve tan yeri ağarana kadar, Yok mu benden af dileyen, onu affedeyim. Yok mu benden rızık isteyen, ona rızık vereyim. Yok mu şifasını isteyen, ona şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan, ona da istediğini vereyim” der buyurmuştur. 
 
            Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, her türlü ayrılık ve ayrımcılığı, bencillik ve düşmanlığı geride bırakarak dünyaya hikmet gözüyle bakmaya çalışalım. Yaşadığımız hayatın geçici olduğunu, Allah katında kalıcı olanın ise imanımızın ve yararlı işlerimizin olduğu şuuru ile insanı insan olduğu için sevip, Yaratandan dolayı hoş görüp dünyaya rahmet penceresinden bakalım. Etrafımıza kin ve nefret yerine sevgi ve barış tohumları ekelim.
 
          Bu duygu ve düşüncelerle; bu gecede yapılan duaların birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insanlık âleminin barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor ve sözlerimi Hz. Aişe (r.anha) validemizden rivayete göre Peygamber (s.a.s.) Efendimizin bir müjdesiyle noktalıyorum.
 
      Efendimiz “Berat gecesinin çok mübarek bir gece olduğunu Müslümanların bu gecede affa mazhar olacaklarını ancak; Allah’a eş koşanların, din kardeşine kin ve düşmanlık besleyenlerin, anne ve babasına karşı gelenlerin, akrabalarını arayıp sormayanların, kin ve gurura kapılanlar ile devamlı içki içenlerin affedilmeyeceğini haber vermiş, bu gecede yapılacak tövbelerin kabul edileceğini” müjdelemiştir.”
 
İSMET HATİPOĞLU’NUN BERAAT KANDİLİ KUTLAMA MESAJI 
 
MHP İl Başkanı İsmet Hatipoğlu yayınlamış olduğu mesajla Berat Kandilini kutladı.
 
Ramazan ayının müjdecisi  mübarek Berat Kandilidir. Rabbimizin sonsuz af, merhamet, nusret ve bereketine vesile olan bu geceye erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız.
 
Bu duygu ve düşüncelerle bu mübarek gecenin hem İslam Dünyası hem de insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor ve  tüm Karamanlı hemşehrilerimizin ve Türk-İslam aleminin Berat kandilini kutluyorum.