BELEDİYEʹNİN SICAK ÇORBA İKRAMI DEVAM EDİYOR

BELEDİYEʹNİN SICAK ÇORBA İKRAMI DEVAM EDİYOR
Karaman Belediyesi sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında her sabah kentin değişik bir camisinde uygulamaya koyduğu sıcak çorba dağıtımı devam ediyor.
Belediye yemekhanesinde hazırlanan değişik türde çorbalar, sabah namazı sonrası cami cemaatine sıcak sıcak ikram ediliyor.
Bu sabah Aktekke Camisi’nde ki çorba ikramına katılan Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, bir yıl önce başlattıkları bu uygulamayla atalarımızdan gelen imaret geleneğini yaşattıklarını söyledi. Başkan Uğurlu konuşmasında: “Bu bizim geleneksel tavrımız. Ecdadımızdan gelen bu olguyu yaşatmak mutluluk verici bir olay. Her gün farklı bir camide bu uygulamamızı devam ettiriyoruz. Bu eski geleneği yeniden canlandırmak için geçtiğimiz yıl başlattığımız bu hizmet ile; cami cemaatına, fakir-fukara, yoldan geçen ve işe giden vatandaşlarımıza sıcak çorba ikram ediyoruz.” dedi.
Vatandaşlardan gayet olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Uğurlu: “Burada yapılan, ihtiyacı olan insanlara yemek dağıtmak değil, bir geleneğin sürdürülmesi. Aktekke Camisi’nin son derece seçkin bir cemaati var. Çorbasını sohbet eşliğinde içen cemaat, daha sonra dua ediyor. Çorba, duaya vesile oluyor. İnsanların namaz sonrası birkaç dakika soluklanıp sohbet fırsatı bulması her şeyden önemli.” dedi.
Çorba içen vatandaşlar ise bir geleneğin canlanmasının kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek, Belediye Başkanı Uğurlu’ya ve uygulamada emeği geçenlere teşekkür etti.