BELEDİYEʹDEN BAYANLARA BİR HİZMET DAHA

BELEDİYEʹDEN BAYANLARA BİR HİZMET DAHA
Karaman Belediyesi geleneksel sanatlarımızı geliştirmek ve genç nesillere aktarmak amacıyla yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi.
Belediye, ebru sanatçısı Aynan Çolakoğlu nezaretinde 20 bayana ebru sanatı kursu düzenliyor.
 
Bugün (12 Ocak Salı) saat 11.30’da, Karaman Belediyesi Sevgi Evi’nde gerçekleştirilen açılışa; Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu’nun eşi Hilal Uğurlu, Başkan Danışmanı Fevzi Akgün, Kurs Hocası Aynan Çolakoğlu ve kursiyerler katıldı.
 
Açılışta konuşan Başkan Danışmanı Fevzi Akgün: “Belediyemiz hanımlara yönelik başlattığı spor kompleksinin yanında birde Ebru kursu düzenledi. Bu kursun açılmasında Belediye Başkanımız Dr. Kâmil Uğurlu’nun saygıdeğer eşi Hilal Hanım’ın büyük çabası var. Ben kendilerine sizlerin huzurunda teşekkür ediyor, kursumuzun hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
 
Daha sonra söz alan Hilal Uğurlu ise: “Hanımlar yönelik yaptığımız çalışmalar bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Ebru Kursu ile sınırlı değil. Diğer sanat dalları ile ilgili de kurslar açmak için girişimlerimiz var. Bayanlarımızın evde oturmalarını istemiyoruz. Kendilerini geliştirebilmeleri ve boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için düzenlediğimiz faaliyetlere katılmalarını bekliyoruz.” dedi.
 
Kurs Hocası Aynan Çolakoğlu da: “Böyle bir imkanı Karaman’a kazandırdığı için Başkanımız Dr. Kâmil Uğurlu ve eşi Hilal Hanım’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Açılışın ardından kurs hocası Çolakoğlu, ebru sanatı ve kullanılan malzemeler hakkında kursiyerlere bilgi verdi.