BELEDİYE OTOBÜSLERİ YENİLENİYOR

BELEDİYE OTOBÜSLERİ YENİLENİYOR
Karaman Belediyesi, ulaşımda revizyona gidiyor. Belediye otobüslerinin yenilenmesi için yapılan çalışmada sona gelindi ve bugün test edilecek otobüs Karamana geldi.
Belediye önüne gelen test otobüsüne basın mensuplarıyla birlikte binen Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu yapılan şehir turunda basın mensuplarına otobüsü tanıttı. Bu otobüsten 1 tane satın aldıklarını ve 3 tane daha sipariş verdiklerini söyleyen Başkan Uğurlu şunları kaydetti: “Karaman halkına hak ettiği konforlu ulaşımı getirmek için bu yeni otobüslerden Belediyemize tahsis etmeye karar verdik. Şu anda Karaman Belediyesi olarak ulaşım hizmetlerinde kullandığımız otobüslerimiz çok eski ve ekonomik ömrünü doldurmuş vaziyetteler. Modern araçlar alarak filomuzu daha işler vaziyete geçireceğiz. Şu anda içinde bulunduğumuz otobüs ile test sürüşü yapılıyor. Bu otobüsler tamamen yerli üretim ve tasarım ödüllü bir otobüs. En büyük özelliği de özürlü vatandaşlarımız için tasarlanmış. Rahat şekilde tekerlekli sandalyeli bir vatandaşımız otobüse binebiliyor. Klimalı olan otobüslerde ayrıca gideceği istikameti gösteren elektronik yazı levhası da bulunuyor. Otobüslerimiz Avrupa standardında, 25 kişi oturarak 32 kişi ayakta toplam 60’a yakın kişinin yolculuk edebileceği kapasitede çok verimli otobüsler. Zamanla tüm otobüslerimizi yenileyerek Karaman halkını hak ettiği belediye otobüslerine kavuşturacağız.
Otobüs ile yeni biten Toki konutlarını da gezen Başkan Uğurlu burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bölgenin yeni bir yerleşim bölgesi olduğunu ifade eden Uğurlu Belediye olarak yeni TOKİ’ye her yarım saatte bir otobüs seferi koyduklarını belirterek: “Hafta sonları da dâhil gece 22.00’ye kadar her yarım saate bir otobüs seferimiz var. İnsanlarımız bu otobüsleri kullanabilirler. Yeni aldığımız otobüslerde bu bölgeye çalışacak. Kesinlikle burada dolmuş hatlarının çalışması söz konusu değil. Devlet büyüktür. Karaman Belediyesi büyüktür. Sorun varsa biz çözeriz. Bir kez daha söylüyorum. Bundan sonra burası veya başka bir yere ek dolmuş seferi konulması söz konusu olamaz. Yeni bir dolmuş hattı yapılması, yeni dolmuş hattı satılması da gündemimizde yok. Ulaşımı Belediye otobüslerimizle yapacağız.” dedi.
 
Basın mensuplarıyla yapılan tanıtım gezisinin ardından meclis üyeleri ile birlikte şehir turu yapan Başkan Uğurlu, firma yetkilisi Tanju Paker’in verdiği teknik bilgilerle otobüsü test etti.