BELEDİYE KIŞA HAZIRLANIYOR

BELEDİYE KIŞA HAZIRLANIYOR
Karaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri kış mevsimi öncesinde rögar temizliği çalışmalarına hız verdi.
Yıl içerisinde belirli aralıklarla yapılan rögar temizliği kış mevsimi öncesinde özellikle tıkanması muhtemel bölgelerde devam ediyor. Belediye ekipleri yağan yağmurlarda yağmursuları tarafından sürüklenen atıkların yağmursuyu giderlerini tıkamaması amacıyla önceden önlem olarak başlatılan ızgara ve rögar temizliği çalışmalarına müteakip şehirde bulunan menfezleri kontrol ediyor. Sokaklarda bulunan kırık rögar kapakları ise baştan sona yenileniyor. 
 
Vatandaşların mağdur olmamasına dikkat çeken yetkililer, bu konu ile alakalı daha duyarlı olmalarını, ızgara yakınlarına kum ve benzeri atıkların dökülmemesini, pazar esnafının ızgara içlerine sebze-meyve gibi atıklarını atmaması hususunda uyardı. Yine sebze-meyve atıklarının zaman içerisinde kötü koku yaydığını bunu önlemek için atıkların çöp konteynırlarına atılmasının uygun olacağını bildirdi.
 
Yetkililer, özellikle inşaat işiyle uğraşan vatandaşların, bazı arazilerin meyilli olması nedeniyle inşaat atıklarının ve kumların rahatlıkla suyla birlikte sürüklenerek rögarları doldurmasının sıkıntı oluşturduğunu, bu konuda duyarlı olmalarını ve önleyici tedbirler almalarını rica etti.