Belediye, Halkı Temsil Etmiyor!

Belediye, Halkı Temsil Etmiyor!
Vatandaşın büyük Tepki gösterdiği Ücretli Otopark uygulamasına tepki gösterirken, Belediye İyiki yaptık diyor.
Karaman Belediyesi şehir içi ulaşımın rahatlaması için uyguladığı otoparklar milleti bezdirmeye başladı. Vatandaş adım attığı yere para vermekten bıkarken, Başkan Uğurlu Oto Parkları “Lüzumsuz İşgal” olarak değerlendirdi.
 
Belediye’nin Açıklaması Gerçeği Yansıtmıyor!
 
Karaman Belediyesi yetkilileri ise “Halkımız Memnuniyetle karşıladı” diyerek açıklama yapması birçok esnaf ve vatandaş tarafından tepkiyle karşılandı. Birçok esnaf bunun asılsız bir görüş olduğu yönünde tepki gösterildi.
Molla Fenari caddesi üzerinde iş yeri bulunan Saadettin T. Adlı vatandaş, Kamil Uğurlu ne yapmak istiyor? Böyle bir uygulama olması için öncelikle belediyenin inşa ettiği ücretsiz bir oto parkın olması gerekir. Belediye alt yapıyı yapmadan direk vatandaştan para talep etmesi hiçte etik değil. Ayrıca ilk on dakika ücretsiz olması gerekirken vatandaşın yakasına para diye yapışmasını kabul edemeyiz. Ayrıca “Halkımız Memnuniyetle Karşıladı” ifadesi kesinlikle yalandır! Kimse bu uygulamadan memnun değil acaba Belediye yetkilileri kime sormuş? Kim memnun muş? Gösterin bizde bilelim” diyerek tepki gösterdi.
 
           Belediye yetkililerinden yapılan açıklamada ise şunlar söylendi: “Halkımızın da memnuniyetle karşıladığı bazı cadde üzerindeki otoparkların özelleşmesi ile şehir içi trafiği daha düzenli ve tertipli hale geldi. Bilindiği üzere boş arsalarda da ücretsiz otoparklar düzenliyor ve trafiğin rahatlaması için projeler geliştiriyoruz. Araçlar daha önce caddelerden geçmek de zorlanırken, şimdi daha düzenli park yapılmasıyla trafiğin rahatlaması ve parkların amacı doğrultusun da kullanılması sağlandı. Modern şehirlerin ve gelişme çabası içerisinde olan bütün illerin kullandığı bu sistem halkımızın ve milletimizin yararına olacak şekilde düzenlenmiş olup bu otoparkların üst kontrolünün yine Belediyemizde olduğu unutulmamalıdır.” denildi.