BELEDİYE EKMEK ZAMMINA İTİRAZ ETTİ.

BELEDİYE EKMEK ZAMMINA İTİRAZ ETTİ.
Karaman Belediyesi, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinin 4 Ocak 2011 tarihinde aldığı kararıyla 300 gram ekmeğin 70 Kuruşa çıkarılmasına itiraz ettiğini açıkladı.
Esnaf Odaları ekmek fiyatını 70 kuruşa çıkardı. Ekmeğe yapılan zamma belediye karşı çıkmak istiyor. Oysa Belediye Başkanı Kamil Uğurlu bundan yaklaşık 6 ay önce Basın toplantısında 1 aylık müddet istemiş ve Halk ekmeği kurarak vatandaşa ucuz ekmek satacaklarının sözünü vermişti. Aradan yaklaşık 6 ay geçti ve hala Halk Ekmek kurulmadı.
 
Dün Zabıta Müdürlüğü yaptığı açıklamada, Belediye olarak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin aldığı bu karara karşı çıktıklarını belirtti. Yapılan zammın fahiş gördüklerini belirten Zabıta Müdürlüğü fiyatın düşürülmesi hususunda Karaman Valiliği’ne itirazda bulunduklarını belirtti.
 
Esnaf Odaları Birliği başkanı Ahmet Yenilmez haber sitemize konu hakkında yaptığı açıklamda, Belediye’nin Fırıncıları hiç düşünmediğini belirtti. Normalinde 2008 yılında yapılması gerek zammın bu günlere kadar geldiğini söyleyen Ahmet Yenilmez, Belediye bizi yaklaşık 2 yıldır oyalıyor, biz zevkine değil mecbureten bu zammı yaptık. Dedi.