BELEDİYE AVRASYA MASASI KURULDU

BELEDİYE AVRASYA MASASI KURULDU
Yurt dışında çalışan Karamanlı hemşerilerimiz için Belediye bir Avrupa Masası oluşturdu.
Bundan sonra Dünyanın değişik yerlerinde çalışan Karamanlı’lar Genel olarak Türkiye ve Karaman ile ilgili meselelerinde bu masadan hizmet alacaklar.
 
Avrupa dillerini ve bürokrasisini bilen tecrübeli bir bürokratın başkanlığında oluşturulan yeni oluşum, yurt dışında çalışan ve sayıları 150 Bini bulan Karamanlı’lara ekonomik, sosyal, kültürel birçok konuda bilgi ve takip olarak hizmet verecek. Belediyenin ulaşım kanallarını kullanacak olan “Avrupa Masası” yatırım konularından, vergi mevzuatına, Avrupa yasalarından tapu ve Belediye Mevzuatına her konuda hizmet verecek.
 
Bu konuda açıklama yapan Başkan Dr. Kâmil Uğurlu: “Dil Bayramları konusunda da önemli bir işlevinin olacağını düşündüğümüz bu masa, daha önce söz verdiğimiz bir oluşum olarak hizmettedir. Bir çekirdek kadro dışında bütün Belediye personelininde gerektiğinde görev alabileceği bu masa, zaman zaman yurt dışındaki Karamanlı’ların ayağına kadar gidip problemleri tespit edecek ve Avrupalı makamlarla temas ederek sorunu kaynağında çözmeye çalışacak.”dedi.