BELEDİYE, 120 BİN MEVSİMLİK ÇİÇEK EKİYOR

BELEDİYE, 120 BİN MEVSİMLİK ÇİÇEK EKİYOR
Karaman Belediyesi dikimine başladığı 120 bin adet kış şartlarına uygun çiçek fideleriyle Karamanı çiçek bahçesine dönüştürüyor.

Yaptığı çalışmalarla şehrin dört bir yanını yeşillendiren Karaman Belediyesi, Aralık ayının ortalarından itibaren kavşaklara hercai menekşe dikimine başladı.

Çiçeklerin kente estetik bir değer kattığını söyleyen Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu: “Park Bahçe Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz şu an kış mevsimine uygun mevsimlik 120 bin adet karışık renklerde hercai menekşe dikimine başladı. Bu çiçekler şubat ayı gibi açmaya başlayacak ve kentin dört bir yanında çiçeklerle bezenmiş renk cümbüşü hakim olacak. Caddeler, bulvarlar, refüjler ve yeşil alanlar; renk-renk çiçeklerle adeta çiçek bahçesini andıracak.” dedi.

 

Kale Bu Bahar Bir Başka Güzel Olacak

Karaman Kalesi’ne de 200 bin adet lale, nergis ve sümbül soğanının ekildiğini kaydeden Başkan Uğurlu: “Bu yaz Karaman Kalesi bir başka güzel olacak. Baharın gelmesiyle birlikte kale, rengarenk lale, nergis ve sümbül çiçekleriyle bezenecek. Bütün çabamız; daha yeşil ve daha güzel bir Karaman içindir.” dedi.