Bayram Tatilinin Son Gününde Trafik Korkutuyor

Bayram Tatilinin Son Gününde Trafik Korkutuyor
Bayram tatilinin son gününde, Anadolu Otoyolu'nda Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli geçişlerinde İstanbul istikametinde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Bayram tatilini memleketlerinde veya tatil beldelerinde geçirenlerin bir kısmı hala dönüş yolculuğunda. Özellikle Anadolu Otoyolu'nun Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli geçişlerinde İstanbul istikametinde araç hareketliliği gözlemleniyor.

Bolu kesiminde Köroğlu rampaları, Rüzgarlı, Dağkent, Abant Kavşağı, Elmalık ve Bolu Dağı Tüneli mevkilerinde ve Gerede-Karadeniz Bağlantı yolunda zaman zaman akıcı yoğunluk oluşuyor.

Sakarya kesimi ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun başladığı Akyazı bölgesi ile D-100 kara yolunun Hendek geçişinde de yer yer yoğunluk yaşanıyor.

Kocaeli'de ise özellikle Hatipköy ve Bekirdere mevkilerinde Anadolu ve Kuzey Marmara otoyollarının İstanbul yönünde akıcı yoğunluk gözleniyor. D-100 ve D-130 kara yollarında Kartepe ve Başiskele ilçelerindeki turistik yerlere gitmek isteyenler de trafikte yoğunluğa sebep oluyor.

Trafik kazaları ve araç arızaları nedeniyle trafik akışının zaman zaman yavaşladığı güzergahlarda görev yapan ekipler, ulaşımda aksamanın yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

D-100 kara yolunun Karabük kesiminde trafik akışı normal seyrinde ilerliyor. Ancak dönüş trafiğinin yarın ve pazar günü artması bekleniyor.