BAŞKAN UĞURLU: BU ETKİNLİK 21. ASRIN EN BÜYÜK BARIŞ PROJESİ

BAŞKAN UĞURLU: BU ETKİNLİK 21. ASRIN EN BÜYÜK BARIŞ PROJESİ
Gelin Tanış Olalım sloganıyla çeşitli ülkelerden gelen, 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Karaman Etkinliğine katılacak olan 44ü öğrenci, 55 kişilik ekip Karamanda coşkuyla karşılandı.
29 Haziran Çarşamba günü Kemal Kaynaş Stadyumu’nda, Karaman halkı ile buluşacak olan Türkçe’nin çocukları, Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu’yu makamında ziyaret ettiler.
 
Heyet sorumlusu Sefa Mutlu Koca, Türkçe’nin Başkenti Karaman’da böyle bir organizasyonun gerçekleşecek olmasının kendilerini de son derece mutlu ettiğini belirterek: “Bu etkinlik karşılıklı bir kültür alışverişi. Çocuklarımız kendi ülkelerini burada temsil ediyorlar, kendi ülkelerinin kültürünü yansıtıyorlar. Aynı zamanda bizim de kültürümüzü dilimizle beraber öğrenmiş oluyorlar. Hepsinin ortak paydası Türkçe. Karaman da olmaktan çok memnunlar. Yarın akşam Karamanlılara çok güzel bir gösterileri olacak” dedi.
 
Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu ise; bu etkinliğin 21. asrın en büyük barış projesi olduğuna dikkat çekerek: “Bu konuları az çok bilen biri olarak ve kapsamlı düşündüğümde çok fazla heyecan duyuyorum. Karaman şimdiye kadar gördüğünüz iller arasında ayrıcalığı olan bir şehir. Yeryüzünde Türkçe’nin en güzel konuşulduğu dil nasıl ülkemiz ise, Türkiye’de de Türkçe’nin en güzel konuşulduğu dil Karaman’dır. Bu sebepten dolayı Türksoy’u oluşturan 14 ülke, Karaman’ı Türk Dünyası’nın Daimi Kültür Kenti ve Türkçe’nin Başkenti ilan etmiştir. Biz burada Türkçe adına çok önemli faaliyetler yaparız. Bundan 734 yıl önce Karamanoğlu Mehmetbey bir ferman yayınladı ve bundan böyle her yerde Türkçe konuşulacak dedi. Bu şu anda yeryüzünde bulunan 250 milyon Türkçe konuşan insan için tam bir devrim niteliğinde karardır. İşte bütün bunların kaynağı Karaman olduğu için; Türkçe Karaman için farklı bir şey ifade eder, Karaman da Türkçe için farklı bir şey ifade eder. Sizin şimdi yaptığınız bu çok hayırlı hareketin en anlamlı gerçekleşeceği şehir şüphesiz ki Karaman’dır. Sizleri ilimizde ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyor, tekrar hoş geldiniz diyorum” dedi.
 
Daha sonra söz alan öğrenciler, seslendirdikleri Türkçe şarkılarla Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu’dan büyük alkış aldı. Ziyaretin sonunda Başkan Uğurlu’ya Kazakistan’ın milli başlığı Çapan ve deri kırbaç hediye edildi.