BAŞBAKAN ROMANLARLA BULUŞTU

BAŞBAKAN ROMANLARLA BULUŞTU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğanla müziği, dansı ve coşkusu yüksek bir buluşma yaşadı.
Abdi İpekçi Spor Salonu, dün belki de tarihinin en renkli ve hareketli gününü yaşadı. Aralık ayında düzenlenen çalıştayın ardından Roman açılımının ikinci adımı olan “Roman Buluşması” için Türkiye’nin dört yanından davulları ve zurnalarıyla gelen Romanlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la müziği, dansı ve coşkusu yüksek bir buluşma yaşadı.
 
SEN ÇOK YAKIŞIKLI BİR ADAMSIN’

* Geldikleri illerin valilikleri tarafından tahsis edilen otobüslerle İstanbul’a en renkli kıyafetleri, davulları ve zurnalarıyla gelen Romanlar, hem salonun içinde hem dışında sürekli hareketli şarkılar eşliğinde dans ettiler.
* Erdoğan kürsüde konuşurken tribünlerde oturan 2 genç tarafından “Parasız eğitim istiyoruz” yazılı pankart açıldı. Polisler tarafından salondan çıkarılan gençler, polis aracına bindirilerek götürüldü.
* Günün kapanışını verdiği konserle yapan Kibariye, Erdoğan’a, eşi Emine Erdoğan’ın hatırını sorup selam söyledikten sonra “Sen çok yakışıklı bir adamsın, çok güzel bir adamsın” deyince salondakilerin alkışını aldı.
 
İLLE DE ROMAN OLSUN
 
Erdoğan ise sevgi gösterileriyle geldiği kürsüde, şu sözleriyle büyük alkış aldı: “Ben, Kasımpaşa Kulaksız’da, siz değerli kardeşlerimin içinde doğdum. Orada biz beraber büyüdük. O günden bilirim, kimileri sizlere ‘Şopar’ der, kimileri, ‘Elekçi’ der, kimileri ‘Abdal’ der, kimileri ‘Martip’ der, ‘Bala’ der, ‘Paşa’ derler, ‘Gurbet’ derler, ‘Âşık’ derler, ‘Cano’ derler, ‘zanaatkâr’ derler, sizlere ‘Çigan’ da derler, ‘Cipsi’ de derler, kimileri ‘Cingan’ der, kimileri ‘Çingene’ der. Her ne derlerse desinler, hangi ismi hangi sıfatı kullanırlarsa kullansınlar, sizler ‘Rom’sunuz, yani insansınız, yani cansınız. Sizler benim Roman kardeşlerimsiniz.
 
Bütün kalbimle söylüyorum, gönül diliyle söylüyorum; kırmızıyı severler biliyorum, pembeyi severler, birbirini överler, Romanlar böyledirler, çalgısız yaşayamaz ölürler. İlle de Roman olsun, ister taştan, çamurdan olsun, o da Allah kuludur, her kim olursa olsun.”
 
SEZEN AKSU ŞARKISIYLA
 
Erdoğan, Sezen Aksu’nun bir şarkısındaki ‘Kokuyor buram buram/ Fulyalar vakit tamam/ Bir bana uğramadı bu bahar bayram/ Ağlama Hıdrellez/ Ağlama be bana/ Acı ektim yerine/ Aşk yeşerecek/ Başka bahara’ sözlerini hatırlatarak, “Bu bahar, Allah’ın izniyle acıların bal eyleneceği, kırgınlıkların tamir edileceği, küskünlüklerin giderileceği, baharın bahar gibi yaşanacağı bir bahar. Biz, dudağınızdaki, yüreğinizdeki, gönlünüzdeki o buruk gülümsemenin farkındayız. Dertlerinizin, sorunlarınızın farkındayız” dedi.
 
“Hangi çocuk, hangi bebek, hangi şopar anne babasından kendisine miras kalmış etnik kökeninden dolayı, dilinden dolayı dışlanabilir? Bu insanlığa, vicdana sığmaz” diyen Erdoğan, “Meyve ne kadar koyu renkliyse o kadar olgundur” Roman atasö-züne kulak verdiklerini de vurguladı.
 
12-16 AY İÇİNDE TESLİM EDİLECEK
 
Erdoğan, Romanların artık çadırlarda, derme çatma binalarda yaşamasını istemediğini belirterek, TOKİ’nin Roman vatandaşlar için hazırlattığı konut projelerini tanıttı. Erdoğan, konutların yanında okul, sosyal donatı alanı ve alışveriş yerlerinin de olacağını, peşinatsız ayda 100-120 TL taksitle 20 yıl vadeyle vereceklerini, 12-16 ay içinde teslime başlayacaklarını söyledi. Bursa, Edirne, Sakarya, Afyon, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Tekirdağ’da 3 bin 408 konutun yapımının başlandığını açıklayan Erdoğan, konuşmasının ardından 4 vatandaşa nüfus cüzdanları ve evlilik cüzdanlarını verdi.