Baro Başkanı Erden Balık Çiftliklerine Tepki

Baro Başkanı Erden Balık Çiftliklerine Tepki
Mersin Barosu Başkanı Ali Er, balık çiftliklerinin Mersin’in doğal dengesini bozacağını ve turizmini baltalayacağını belirterek, “Turizm cenneti olan Mersin sahilleri kimsenin çöplüğü değildir. Kentimizde balık çiftlikleri istemiyoruz” dedi.

Muğla kökenli bir firmanın, bu ildeki bazı balık çiftliklerini sökerek Mersin sahillerine kurma girişimlerine bir tepki de Mersin Barosu’ndan geldi. Mersin Barosu Başkanı Er, yaptığı yazılı açıklamada, kar amacıyla kurulmak istenen balık çiftliklerinin Mersin’in doğal dengesini bozacağını ve turizmini adeta baltalayacağını ifade etti. Mersin kıyılarının, balık çiftliklerinin tehdidi altında olmaması gerektiğini vurgulayan Er, sahip olduğu 320 kilometre ile Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine sahip kenti olan Mersin’e, balık çiftliklerinin tekrar getirilmek istenmesini eleştirdi.

“Mersin sahilleri kimsenin çöplüğü değildir”

“Kentimizde balık çiftlikleri istemiyoruz” diyen Er, Muğla kökenli bir firmanın, Silifke ile Aydıncık arasında 4 adet balık çiftliği kurmak için girişimlere başladığını kaydetti. Er, “Muğla ve çevresindeki ilçelerde turizmcilerin karşı çıktığı balık çiftliklerinin yeni adresi Mersin kıyıları olmamalıdır. Aydıncık-Silifke arasındaki deniz turizmi potansiyeli göz önünde bulundurulmalı ve balık çiftliklerinin turizme olumsuz etkileri masaya yatırılmalıdır. Bizler, Mersin’in geleceğini turizmde görüyoruz. Mersin rotasını turizme çevirmiş bir kenttir. Buna zarar verecek her türlü girişime Mersin Barosu olarak karşı çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Balık çiftliklerinin insan sağlığını olduğu gibi suda yaşayan canlıları da tehdit ettiğine dikkat çeken Er, “Turizm cenneti olan Mersin sahilleri kimsenin çöplüğü değildir. Bölgenin balık çiftliklerine feda edilmesine Mersin Barosu olarak sessiz kalamayız” dedi.