BARAJLARDA SU SEVİYESİ 9 MİLYON METRE KÜP ARTTI

BARAJLARDA SU SEVİYESİ 9 MİLYON METRE KÜP ARTTI
Karaman Sulama Birliği Başkanı Mustafa Değirmencioğlu, barajlardaki su seviyelerinde geçen yıla göre azda olsa artış olduğunu söyledi.
Bu yılki yağışlar Karamanlı çiftçinin yüzünü güldürürken, barajlardaki su seviyelerini değerlendiren Sulama Birliği Başkanı Değirmencioğlu, geçen yıl bu zamanlar Gödet Barajında su seviyesi 14 milyon metre küp iken, bu yıl ise yağışların iyi geçmesi nedeniyle bu seviye 6 milyon metre küp artarak 20 milyon metre küpe ulaşmıştır dedi.
Geçen yıl su tutulmaya başlayan Deliçay Barajında ise şu an su seviyesinin kaçaklar olmasına rağmen 3 milyon metre küpe ulaştığını ifade eden Değirmencioğlu, ‘Bu ayın 23’nde barajdan kanallara su verilmeye başlanacak. Geçen yıl Nisan ve Haziran’ın 3’nde kanallara su vermiştik. Bu yıl ise yağışları iyi olması nedeniyle şuana kadar su vermedik diye konuştu.
Barajdan verilmeye başlanacak olan suyun ekonomik kullanılması konusunda çiftçileri uyarmayı da ihmal etmeyen Değirmencioğlu,’’Barajlardaki su seviyesi azda olsa artması, ileriki aylarda su sıkıntısı çekmeyeceğimiz anlamına gelmez. Şuan halen su sıkıntımız devam ediyor. Bu yüzden çiftçilerimiz kanallara verilecek olan suyu ekonomik kullanmaları şarttır. Ben Karamanlı çiftçilerimize şimdiden bol kazançlar diliyorum dedi.