BAKKALLAR ARABAŞI GECESİNDE BİR ARAYA GELDİ

BAKKALLAR ARABAŞI GECESİNDE BİR ARAYA GELDİ
Karamandaki bakkallar Bakkallar ve Bayiler Odasının verdiği arabaşı gecesinde bir araya geldi.

Otogar Lokantası’nda düzenlenen gecede konuşan Karaman Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği Başkanı Ahmet Yenilmez, Bakkal esnafının çalışma şartlarının zorluğundan bahsetti. Bakkalın belki güçlü bir sermayesi olmadığını fakat en büyük sermayesinin ahilik geleneklerinden gelen sıcak yüzü olduğunu ifade eden Yenilmez şunları kaydetti:

ʹʹBakkal diğer esnafımız gibi devamlı devletinin yanındadır. Devlete bir lira yükü yoktur. Katma değer yaratıp, vergisini öder. İstihdam sağlayarak, kazandığıyla yetinip şükreder. Ben hepinizin yaptığı işi takdirle karşılıyorum. Bu geceyi hazırlayıp bizi bir araya getiren oda başkanımıza da teşekkür ediyorumʹʹ

Bu gün bu arabaşı gecesinin ilkini yaptık diyen Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Bayram Uysal ise ʹʹBu arabaşı gecesini geleneksel hale getirmek istiyorum. Bakkallar olarak bundan sonra değişik sosyal faaliyetler içinde olmak istiyoruz. Yeter ki sizler bizim yanımızda olun. İlk baharda yine sizlerle birlikte bir pilav şöleni yapacağız. Bizlerin gecemiz, gündüzümüz yok. Devamlı çalışıyoruz. kendimize çocuğumuza vakit ayıramıyoruz. İnşallah bu tür etkinliklerle bir araya gelip, birlik ve beraberliğimizi sürdürürüz. Ben davetimize icabet ederek gelen herkese teşekkür ediyorumʹʹ dedi.

Karaman Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez, daire müdürleri, esnaf odaları başkanları ve çok sayıda davetlinin katıldığı gecede konuklar, Karamanʹın geleneksel yemeklerinden olan ve kış günleri yapılıp, bu tür toplantılara vesile olan arabaşı çorbalarını içtiler.