Bakanlıktan Yardım Açıklaması 2024! Giyim Yardımı Yapılacak Mı?

Bakanlıktan Yardım Açıklaması 2024! Giyim Yardımı Yapılacak Mı?
Hazine ve Maliye Bakanlığı, giyim yardımı yapılacağına ilişkin iddialara yanıt verdi. Peki, bakanlık giyim yardımına ilişkin neler söyledi, giyim yardımı yapılacak mı? İşte detaylar…

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 8 Mart 2024’de Genel Yatırım ve Finansman Kararları çerçevesinde izleme ve kontrolü altında yer alan kamu iktisadi teşebbüsleri ve diğer kuruluşlara 'Hizmete Özel' olarak gönderilen yazıya yönelik çıkan haberler için basın açıklaması yaptı.

hazine-ve-maliye-ges.jpg

GİYİM YARDIMI YAPILACAK MI?

Bakanlık Kamu İktisadi Teşebbüsüne (KİT) ve diğer kuruluşlara 'Hizmete Özel' olarak gönderilen yazısına gönderme yaparak, bazı basın yayın organları ve sendikalarca bilgi eksikliği nedeniyle ortaya çıkan, kamuoyunu yanıltıcı haberler ve açıklamalar yaptığını ifade etti. Bu doğrultuda, kamuoyunda yaratılan yanlış bilgileri ortadan kaldırmak için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bakanlık açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Farklı kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanan Koruyucu Giyim Yardımlarının tasarruf tedbirleri kapsamında kesildiği yönündeki haberler mesnetsiz olup hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Giyim/Giyecek/Koruyucu Giyim yardımına ilişkin hususlara farklı düzenlemelerde yer verilmektedir. Bunlar arasında Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin Toplu Sözleşme ile Toplu İş Sözleşmeleri de yer almaktadır. Bu sözleşmeler ve diğer mevzuat düzenlemeleri koruyucu giyim yardımının belirli şartları sağlayan personele, hizmetin gereği olarak görev esnasında giyilmesi gereken giyim malzemelerinin, ayni olarak verilmesini kapsamaktadır. Bu sebeple kuruluşlar söz konusu giyim eşyasını tedarik ederek kayıtlarına almalı ve mevzuat uyarınca şartları sağlayan personele dağıtımını gerçekleştirmelidir.”