Bakanlık ve PTT’den Kadınlara 11 bin 288 TL Yardım 2024!

Bakanlık ve PTT’den Kadınlara 11 bin 288 TL Yardım 2024!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadınları iş hayatına kazandırmak amacıyla yeni yardım programı düzenliyor. Bu doğrultuda, çalışan annelere 11 bin 288 TL destek ödemesi yapılması planlanıyor. İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahiplerine yönelik düzenlediği sosyal yardım ödemeleri devam ederken, yeni bir yardım programının daha masada olduğu öğrenildi. Bu kapsamda, kadınların iş hayatına kazandırılması içinçalışan annelere ilişkin 12 ay boyunca her ay 325 euro (11 bin 288 TL) ödeme yapılacak. Çalışan anne ve bakıcı desteği gündemdeki yerini alırken, SGK’nın AB projesi kapsamında hanesinde eğitimli bakıcı çalıştıran kadınlara bir sene boyunca verilecek 325 euro desteğinin verilme şartları da duyuruldu.

img-0182.jpeg

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Söz konusu projenin haziran ayında başlayacağı iddia edilirken, başvuru şartları belli oldu. Bu kapsamda, İstanbul, Ankara, İzmir’de çocuğuyla birlikte aynı adreste ikamet eden SSK’lı, tam zamanlı olarak bir işte çalışan annelerin bu sosyal yardım ödemesine başvurabileceği öğrenildi.

Başvuru tarihi itibarıyla 0-24 aylık çocuğu olan, 0-36 ay çocuk bakımı eğitimi olan bakıcı sağlayacak anneler için ödenecekbu destek 12 ay boyunca devam edecek.

Öte yandan, bakıcılar için ise başvuru şartları belli oldu. Buna göre, çocuğa bakacak kişinin 18 yaşını doldurmuş, 0-36 ay arasındaki çocukların bakımıyla ilgili olan eğitimleri tamamlamış olması ve ayrıca bakıcı belgesine sahip olması gerektiği belirtildi.

Bunun yanı sıra, lise ve üniversitelerde çocuk bakıcılığıyla ilgili bölümlerden mezun olması ve bakacağı çocuk ile aynı adreste ikamet etmesi gerektiği ifade edildi.