Bakanlık ve PTT’den 7 Bin 200 TL Sosyal Yardım! Kimlik Numarasının Son Hanesi 0,2,4,6,8 ile Bitenlere Müjde!

Bakanlık ve PTT’den 7 Bin 200 TL Sosyal Yardım! Kimlik Numarasının Son Hanesi 0,2,4,6,8 ile Bitenlere Müjde!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlara sosyal yardım ödemesi yapmaya devam ediyor. Buna göre, ihtiyaç sahiplerine 12 ay boyunca 7 bin 200 TL ödenecek. Peki, bu parayı kimler alabilecek? İşte merak edilenler…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere sosyal yardım adı altında destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. 65 yaş aylığı, bakım parası, engelli maaşı ve çocuk parası başta olmak üzere birçok alanda dar gelirlilere yapılan ödemeler, hak sahiplerini ekonomik anlamda kalkındırmayı hedefliyor.

Devlet destekli sağlanan sosyal yardımlar engellilere, yaşlılara, evde bakım hizmeti alan kişilere, çocuklu ailelere, okuldaki gençlere ve şimdi de genç yetişkinliklere veriliyor. Gıda, giyim, fatura, barınma, onarım, afet yardımı, sağlık, engellilik ve yaşlanma gibi pek çok farklı alanda ihtiyaç sahiplerinin sosyal yardım ihtiyaçlarına yönelik destekler sağlanıyor.

Bakanlık, şimdi de çocuklara ve gençlere yönelik yeni bir yardım ödemesine başlayacağını duyurdu. Başvuru yapan ve başvurusu kabul edilen gençlere ve çocuklara 12 ay boyunca 7 bin 200 lira ödenecek. Ödemeler PTT üzerinden yapılırken, ayrıca hak sahiplerinin hesaplarına da yatırılabilecek.

15100208-728xauto.jpg

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Söz konusu sosyal yardımdan faydalanmak için başvurular, e-Devlet sisteminden veya Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıfına bizzat gidilerek yapılacak. Başvuru işlemi, T.C. kimlik numarası, ehliyet veya pasaport bilgileri kullanılarak kolaylıkla gerçekleştirilecek.

Bu sosyal yardımdan faydalanmak isteyenlerin aylık gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekecek. Bu şartı sağlayanlar, bahsi geçen destekten yararlanabilecek. Aylık 600 lira olarak hesaplanan sosyal yardımlar, iki ayda bir 1.200 lira olmak üzere yıllık toplamda 7 bin 200 liraya ulaşacak.