Bakan Şimşek: Dezenflasyon Eşiğindeyiz, Sabır İstiyoruz

Bakan Şimşek: Dezenflasyon Eşiğindeyiz, Sabır İstiyoruz
İstanbul'daki panelde Bakan Şimşek, "Dezenflasyonun kıyısında olduğumuzu" belirterek sabır istedi, enflasyonda düşüş trendine işaret etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'da düzenlenen Enflasyonla Mücadele ve Merkez Bankacılığı panelinde konuştu. Bakan Şimşek, enflasyonla ilgili bir kez daha sabır isteyerek düşüşün yaklaştığını ifade etti.

Öncelikli Hedef Fiyat Düzeni

Daha adil gelir dağılımı için odaklanılması gerekenin fiyat düzeni olduğunu vurgulayan Bakan Mehmet Şimşek, “Enflasyonda depremin payı giderek azılıyor. Enflasyonda bir patikaya oturtuyoruz. Enflasyon beklentilerinde iyileşme var. Tam bizim hedeflerimize paralel değil ama vatandaşlarımız ve piyasa aktörleri sözlemleri kadar performans de önemli. Beklentilerin bizim yakınsamalara yaklaştığını kısa zamanda göreceğiz” ifadelerinde bulundu.

Enflasyonun Azalışı İçin Beklemelerini Dile Getirdi

Yüksek enflasyonun Türkiye'de uzun bir süredir devam ettiğine dikkat çeken Mehmet Şimşek, enflasyondaki tek haneye düşüş için bir miktar sabır gerektiğini belirtirken, “dezenflasyonun eşiğindeyiz" şeklinde mesaj verdi.

Enflasyon beklentilerinde düzelme olduğunu ifade eden Şimşek, “Sıkı para politikası sürecek. Merkez Bankamız ne gerekiyorsa yapıyor, çok iyi bir ekibimiz var. Merkez Bankamız bütün araçları kullanıyor, sonuç alacağımıza inanıyorum. Merkez Bankamız ihtiyaç duyarsa, Hazine ve Maliye olarak gerektiğinde ihtiyacımızın da ötesinde likiditeyi çekmek için borçlanacağız, biz dönem dönem yaparız.” diyerek konuştu.

Dezenflasyon Nedir?

Dezenflasyon, fiyatların artış hızının yavaşlamasıdır. Deflasyon ise, fiyatların negatif yönde değiştiğini ifade eder.