BAKAN NİMET ÇUBUKÇU TÜRK DİL BAYRAMI ETKİNLİKLERİNE KATILDI

BAKAN NİMET ÇUBUKÇU TÜRK DİL BAYRAMI ETKİNLİKLERİNE KATILDI
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bir dizi ziyarette bulunmak ve 733. Türk Dil Bayramı etkinliklerine katılmak için dün Karamana geldi.
Dün saat 11.30’da Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu ve protokol üyelerince Konya yolu üzerinde karşılanan Bakan Nimet Çubukçu ilk olarak Karaman Valiliği’ni ziyaret etti. Buradaki ziyaretin ardından Anadolu Öğretmen Lisesi’nin açılışını gerçekleştiren Bakan Çubukçu daha sonra Karaman Belediyesi’ne ziyarette bulundu.
           
Önce belediye binası içerisinde hizmet veren “Beyaz Masa” bürosunu inceleyen Bakan Nimet Çubukçu, personelden “Beyaz Masa” hizmetleri hakkında bilgi edindi. Türk Dil Bayramı etkinlikleri çerçevesinde belediye binası içerisinde açılan Anadolu Ajansı Ödüllü Resimler Sergisini gezen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, fotoğrafları tek tek inceleyerek Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengi’den bilgi aldı.
 
Sergi açılışının ardından Başkan Uğurlu’nun makam odasına gelen Çubukçu ilk olarak anı defterini imzaladı. Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu burada, Karaman ve Belediye projeleri ile çalışmalar hakkında bir brifing verdi. Özellikle eğitim alanında yapılacak projelere tam destek vereceğini söyleyen Bakan Çubukçu’ya, Başkan Uğurlu günün anısına hediyeler verdi.
 
Daha sonra Ak Parti İl Başkanlığı’nı ziyaretinin ardından Ayrancı’ya geçen Bakan Çubukçu, Yunus Emre Anaokulu’nun açılışını yaptı. Memur-sen il temsilciliğinin Yunus Emre Nikah Salonu’nda düzenlediği Konferansa da katılan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukcu, bu akşam saat 21.00’de 733. Türk Dil Bayramı Temmuz ayı etkinliklerinde sahne alacak olan Zara konserine katılacak.