Ayrancı’nın Nüfusu 20 Bini Bulabilir

Ayrancı’nın Nüfusu 20 Bini Bulabilir
Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, santralin yapılması halinde Ayrancı nüfusunun 20 bini bulabileceğini söyledi.

(ÇED) sürecine yönelik halkı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 
Ayrancı Belediye Düğün Salonu’nda yapılan KOMET Entegre Doğal Gaz Kombine Çevrim Santralinin çevresel etkisi hakkında bilgilendirme toplantısında konuşan Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, “Bu projenin ülkemize, Karaman İlimize ve ilçemize çok büyük katkılar sağlayacaktır. İlçemizin gelecek 10 yılında nüfusumuzun 20 binlere ulaşabileceğini tahmin ediyorum." dedi. 

Bu sosyal değişim ile birlikte yenilene bilir enerji ile alakalı birde meslek yüksek okulu açıldığında çok büyük katkılar sağlaya bileceği düşüncesindeyim. Bu enerji santralinin inşaat ve işletme aşamalarında doğrudan ve dolaylı istihdam olanakları ve harcamalar açısından ilçemize ve köy halkına kaktkı sağlayacaktır. 

Yöremizde bulunan ve kurulması planlanan endüstriyel ve diğer tesislerin ihtiyaçlarının bu santralden karşılanması, ekonomi üzerinde olumlu etkileri, iş imkanları ve sosyal yaşamın iyileştirilmesi açısından önem arz etmektedir. İlçemiz sınırları içerisine tesis edilecek olan KOMET entegre Doğal Gaz Kombine Çevrim Santralinin ilçemize hayırlar getirmesini temenni ederim” dedi.