AYRANCI YATILIİLKÖĞRETİM BÖLGE OKULU İNGİLTEREDEN DÖNDÜ

AYRANCI YATILIİLKÖĞRETİM BÖLGE OKULU İNGİLTEREDEN DÖNDÜ
Yatılı İlköğretim Bölge Okulu idareci ve öğretmenlerinden oluşan proje ekibi, projenin ilk toplantısını gerçekleştirdikleri İngiltereden döndü.
Avrupa Birliği Eğitim Programları çerçevesinde hazırlamış oldukları Comenius Okul Ortaklığı Projeleri kabul edilen Ayrancı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu idareci ve öğretmenlerinden oluşan proje ekibi, projenin ilk toplantısını gerçekleştirdikleri İngiltere’den döndü.
Ayrancı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Proje Ekibi ilimize dönüşleri sonrasında Şube Müdürü M.Akif DUMAN’ın da katılımı ile İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY’u makamında ziyaret ederek proje toplantıları hakkında bilgi verdi.
 Okul Müdürü Atilla TAŞÇI;“ IS IT WASTE OR MONEY (Herşeyi Geri Dönüştürelim) adlı projemiz kapsamında okulumuz proje ekibinden 2 idareci ve 2 öğretmenimiz, 20–24 Kasım 2011 tarihleri arasında İngiltere’de gerçekleştirilmiş olan proje toplantısına katıldık. Projemizde amacımız öğrenci ve öğretmen ve ailelerimizde çevre bilinci oluşturmak, geri dönüşümle ilgili farkındalığı artırmak, çöp olarak düşünülen atıkların geri dönüşümünün mümkün olduğunu anlamalarını sağlamaktı. Bu bağlamda yapmış olduğumuz İngiltere ziyaretimizde geri dönüşüm ve çevreyi koruma ile ilgili uygulamaları inceleme fırsatı bulduk ve deneyimlerimizi paylaştık.
           Ayrancı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu proje ekibini ağırlamaktan dolayı memnuniyetini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY: “Yaşadığımız çevreyi korumak hepimizin sorumluluğunda olup evde, işyerinde ve toplumumuzun her kesiminde geri dönüşüme katkıda bulunulmalı, çevre bilinci gelişmiş, içinde yaşadıkları dünyanın sorunlarına duyarsız kalmayan bireylerin yetişmesi hedefimiz olmalıdır. Avrupa’da uygulanan metotları değerlendirmek, ilimizde, okullarımızda uygulamak açısından yaptığınız proje büyük önem arz etmektedir. Yeterli gayreti gösterebilirsek inanıyorum ki dünya daha güzel ve yaşanabilir bir yer olacaktır.  Bu güzel çalışmayı ortaya koyan okulumuzun idareci ve öğretmenlerine, teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.