AYRANCI 50 YIL İÇME SUYUNU GARANTİLEDİ

AYRANCI 50 YIL İÇME SUYUNU GARANTİLEDİ
Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı Gelecekteki 50 yıllık içme suyu ihtiyacını garanti altına aldık dedi.
Konu hakkında bir açıklama yapan Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı yaptığı açıklamada, İlçenin Kanalizasyon kesin projesi ve içme suyu sondaj terfi hattı kesin projesinin bitirildiğini söyledi.
 
Konu hakkında görüşlerine baş vurduğumuz Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı açıklamasında; 05/06/2009 Alınan meclis kararı ile sondaj kuyusu açılmış. Yaklaşık 20.LT/sn su çıkarılmış  ve Ankara hıfsısıhha  Enstitüsü Başkanlığın dan da içme suları yönetmeliğine uygun raporu alınmıştır.
 
              Bunun üzerine  iller Bankası Konya Bölge Müdürlüğüne müracaat edilerek  yapımına başlanmış, onaylanarak bitirilmiştir. 217.000.00 TL  maliyeti olan projenin hayata geçirilmesi için Ocak 2011 Tarihinde müracaatımızı  yapmış bulunmaktayız. Bu projenin hayata geçmesi ile Ayrancı İlçemizin  Hışılayık Kaynağından sonra ikinci bir kaliteli suya kavuşmuş olacak. Gelecekteki  50 yıllık içme suyu ihtiyacını garanti altına almış olacaktır.
 
Gelişmiş  toplumların vazgeçilmezi olan alt yapı kanalizasyon projesinin Meclis Kararı ile  müracaatı yapılmış,  bitirilerek onaylanmıştır.
 
Proje maliyeti  1. etap 4.750.000.00 TL dir.  2. etap 10.500.000.00 TL olmak üzere toplam maliyeti 15.250.000.00 TL dir Projenin hayata geçirilmesi için ocak 2011  tarihinde bütün  eksikliler giderilerek  yapımı hususunda devlet planlama  Teşkilatına  sunulmuştur. Amacımız İlçemizin alt yapısının 3 yıl içersinde yapılarak hizmete sunulmasıdır. Böylece İlçemizin temel sorunlarından olan su ve alt yapı problemi  çözülmüş, sanayinin de ilçemize gelmesindeki en büyük engel ortadan kalkmış olacaktır.”dedi.