AVRUPALI DERNEK BAŞKANLARINDAN ZİYARET

AVRUPALI DERNEK BAŞKANLARINDAN ZİYARET
Mustaf BAYIRI makamında ziyaret ederek ,gurbetçi vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirdiler.
Avrupa ÇATAK’LILAR DERNEĞİ Başkanı Mustafa KOÇAK ve Hollanda KARAMAN’LILAR DERNEĞİ Kurucu üyesi Ali Yağcı ,İl Genel Meclis Başkanı Mustaf BAYIR’I makamında ziyaret ederek ,gurbetçi vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirdiler.
Ziyaretin ana konusu Karaman’ımızı ,hem yurdumuzda  hem de dünyada daha iyi tanıtabilmek için gurbetçi vatandaşlarımızla Karaman’ımız arasında köprü oluşturacak yatırımların ,sportif faaliyetlerin ve bilim alanındaki buluşların Karaman’da kurulacak bir fuarda sergilenmesi ve ileride bu fuarı uluslararası boyuta taşnması idi.
Avrupa ÇATAK’LILAR DERNEĞİ Başkanı Mustafa KOÇAK “Hollanda’da 45.000 Karaman’lı yaşamakta ,bu insanlardan Hollanda ekonomisine hayat veren birçok Karamanlı iş adamı ve müteşebbis bulunmakta ,gurbetçilerimizin üretmiş oldukları ürünleri Karaman’da kurulacak bir tanıtım fuarında sergilemeleri Türkiye ,Hollanda ve Karaman’ımız için çok önemli fırsatlar doğuracaktır.
Avrupanın birçok şehrinde  ve Hollanda ‘da yaşayan birçok bilim insanımız var ,biz bunların birikimlerini Karaman’ımız insanının hizmetine sunmak istioruz ayrıca gurbetçi kardeşlerimizin en çok geldikleri ay  Temmuz ayının 3.haftasıdır ,bu hafta içerisinde Karaman’ımızda GURBETÇİLER GÜNÜ adı altında bir gün düzenlensin ,bu gün içerisine sportif müsabakalar yapılsın, bu müsabakalarda avrupadaki yaşayan gurbetçi kardeşlerimizin çocukları ile  Karaman’lı yavrularımız ,gençlerimiz yarışsınlar ,böylece kurulacak duygusal bağ ile birlik ve beraberlik sağlansın.
Hollanda’ya gelen Karaman’lı işadamlarımıza ücretsiz tercümanlık hizmetleri vermek istiyoruz.
Kısaca özetlersek Hollanda’da yaşayan sanyici ,bilim insanı ,sporcu vs. insanlarımızın tecrübe ve birikimlerini Karaman’a aktarmak istiyoruz” dedi.
Avrupa ÇATAK’LILAR DERNEĞİ Başkanı Mustafa KOÇAK konuşmalarına İl Genel Meclis Başkanı Mustafa BAYIR’dan Çatak Köyü çevresinde bulunan koruluğun mesire yeri olarak yeniden düzenlenmesini arzu ettiğini ve  İl Genel Meclis Başkanı Mustafa BAYIR’ ı en kısa zamanda Hollanda’da görmek istediğini belirterek son verdi.
İl Genel Meclis Başkanı Mustafa BAYIR ‘da bu türlü projelerin Karaman’ın tanıtımı konusunda çok faydalı olacağını ,Avrupadaki yaşayan soyaşlarımızla bizler arasındaki kültür akışının bu tür organizasyonlarla daha iyi sağlanacağını ve unutulagelmiş bazı kültürel olayları yeniden canlanacağını  dile getirdi ve bu türlü projelere her zaman destek verdiğini  ve bu projeninde neticelenmesi için gayret gösterecegini ifade etti.
İl Genel Meclis Başkanı Mustafa BAYIR konuklarına son olarak ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve teşekkür etti.