Atamızı Rahmet ve Minnetle Anıyoruz

Atamızı Rahmet ve Minnetle Anıyoruz
Atatürkün ebediyete intikalinin 72. yıldönümü
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 72. yıldönümünde tüm yurtta, KKTC’de ve dış temsilciliklerde törenler ve çeşitli etkinliklerle anıldı.
 
Ulu Önder Atatürk’ün Ölümünün 72.Yılı anma programı ilimizde de çeşitli programlar gerçekleşti. 08.45’te Cumhuriyet Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, saat 09.05’te Saygı duruşu durularak İstiklal Marşı okundu, saat 09.30’da Yunus Emre Konferans Salonunda Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulunca düzenlenen anma programı ile devam etti.
 
10 Kasım dolayısıyla Parti başkanları kurum amileri halkımıza şu mesajları iletti.
 
MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış; " Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 72. yıl dönümünde saygıyla anıyoruz.
 
En büyük eseri Cumhuriyet olan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı mücadelelerle geçmiştir. Ulusal birlik ve bölünmez bütünlük konusunda halkıyla birlikte çok zor şartlarla mücadele yürüten Gazi Mustafa Kemal Atatürk, engin düşüncesi, bağımsızlık mücadelesi ve barış içinde bir dünya özlemi nedeniyle, Türk Milletine olduğu kadar dünya  milletlerine de  örnek olmuştur.
 
Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet etmiş olduğu gençler, O’nun insanlığa ışık tutan ve hayat kaynağı olan aydınlık yolda ilerlemeyi sürdürmektedir. Aradan geçen bunca zamana rağmen bugün de dün olduğu gibi Atatürk’ün duygu ve düşünceleri çağdaş ve uygarlık yolunda yaşatılmaktadır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 72. yıl dönümünde minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz." dedi.
 
Karaman Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu;  “Atatürk’ün ve Cumhuriyetimizin en büyük ideali; iktisadi ve sosyal alanda kendini sürekli yenileyerek, çağa ayak uydurabilen bir Türkiyeʹdir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti, Büyük Önder Atatürkʹün fikirleri ışığında dünyada söz sahibi olan ülkeler arasındadır. Atatürkʹün bizlere bırakmış olduğu bu değerli mirası, gelecek nesillere taşıyabilmek, Oʹnun mücadele heyecanını yaşatarak mümkün olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin gönlünde ölümsüzleşen Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkʹü bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” dedi.
 
MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hilmi Hatipoğlu; " Mustafa Kemal Atatürkʹün, kendisini millete adayan, bağımsızlık yolunda karşısına çıkan tüm güçlüklere direnen, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere örnek olan ve milletin her alanda yücelmesi için yılmadan çaba gösteren büyük bir lider olduğunu belirten Hatipoğlu , "Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk milletinin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlamış, Cumhuriyet ile Türk insanına çağdaş uygarlığın yolunu açmıştır. Türk milletini ve vatanını yok olma tehlikesinden kurtaran, bizlere özgür ve bağımsız bir millet olarak yaşama onurunu kazandıran Aziz Atatürk, daima gönlümüzde yaşayacak, O’na ve ilkelerine olan inanç, güven ve bağlılığımız, sarsılmadan sonsuza kadar sürecektir. Aramızdan ayrılışının 72. yıldönümünde Atatürkʹü anarken, bizlere bırakmış olduğu mirası geleceğe taşıyarak yurdumuza ve bağımsızlığımıza her şartta sahip çıkmalıyız. Mustafa Kemal Atatürkʹün yaktığı çağdaş uygarlık meşalesi altında yolumuza devam etmeliyiz. Oʹna ve aziz hatırasına saygının gereği olarak, Cumhuriyetimizi hedef alarak birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı tek yürek olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyetiʹnin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkʹü aramızdan ayrılışının 72. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.
 
AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer; " Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk, kendisini milletine adamış, bağımsızlık ve özgürlük yolunda karşısına çıkan tüm güçlüklere direnmiş, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere örnek olmuş, milletimizin her alanda yücelmesi için yılmadan çaba göstermiş ölümsüz bir liderdir.
Ataʹnın ebediyete intikalinin üzerinden tam 72 yıl geçti. Ülkenin çok zor koşullar altında bulunduğu bir ortamda Mustafa Kemalʹin yaktığı meşale, Türk ulusunun önünü aydınlatmaya devam ediyor.
Büyük Önder Atatürkʹün kurduğu ve ilk başkanlığını yaptığı Meclisimiz, bu gün de ilk günkü aşk, şevk, heyecan ve kararlılık içinde cumhuriyetine sahip çıkarak yoluna devam etmektedir.
Cumhuriyetimizin başarıları, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlamaktadır. Gazi Mustafa Kemalʹin milletimizin gönlündeki erişilemez yeri hiçbir zaman değişmeyecek, sevgimiz, saygımız ve güvenimiz azalmadan devam edecektir.
Atatürkʹün bizlere bırakmış olduğu bu değerli mirası geleceğe taşıyabilmek için uğrunda büyük bedeller ödenen yurdumuza ve bağımsızlığımıza her şartta sahip çıkmalıyız ve laik Cumhuriyetimizi yaşatmanın ve yüceltmenin hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu asla unutmamalıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyetiʹnin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkʹü aramızdan ayrılışının 72. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz"