Asgari Ücrette Enflasyon Hesabı! Yıl Sonu İçin Tablo Hazırlandı

Asgari Ücrette Enflasyon Hesabı! Yıl Sonu İçin Tablo Hazırlandı
Asgari ücrete hangi oranda zam yapılacağı merak edilirken, enflasyon verileri ve beklentileri üzerinden tablo hazırlandı.

Milyonlarca emeklinin ve memurun maaşının artmasına yaklaşık iki hafta kaldı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını temmuz ayının ilk günlerinde duyurmasının ardından emekli ve memur maaşlarındaki artış oranı netlik kazanacak. Emekliler ve memurlar maaş zammına dair gelişmeleri yakından takip ederken, asgari ücretli çalışanlar da yeni artışların olup olmayacağını merak ediyorlar. Bu çerçevede, yıl ortasında artış olup olmayacağının yanı sıra asgari ücretin hangi oranda zamlanacağı da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Asgari Ücret 2024 Zammı Tarihi

Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılıp yapılmayacağı haziran ayının ortalarında araştırılırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz süreçlerde yaptığı açıklamada asgari ücretin yıl ortasında zamlanacağını belirtmişti. Bu çerçevede, temmuz ayında emekli ve memur maaşlarında artış beklentisi bulunurken, asgari ücrete ara zam yapılmayacak. Asgari ücret zammının belirlenebilmesi için aralık ayında işçi ve işveren temsilcileri asgari ücret tespit komisyonu toplantılarında bir araya gelecekler. Gerçekleşecek toplantılar neticesinde 2025 yılı boyunca milyonlarca asgari ücretli çalışanın kaç TL maaş alacağı belirlenecek.

2024/03/15/hesap-makinesi-2.jpg

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücretin yıl sonunda zamlanması beklenirken, asgari ücretli çalışanlar da güncel zam hesaplamalarını yakından takip ediyorlar. Asgari ücret zammının oranına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak yıl sonu da enflasyonunun yüzde 40 civarlarında olacağı tahmin edildiği için üç farklı zam oranı üzerinden yapılan hesaplama neticesinde 2025 yılı boyunca geçerli olacak asgari ücret için ortaya çıkan tablo şöyle:

Asgari Ücrete Yüzde 30 Zam Yapılırsa: 22.102 TL
Asgari Ücrete Yüzde 35 Zam Yapılırsa: 22.952 TL
Asgari Ücrete Yüzde 40 Zam Yapılırsa: 23.802 TL