Asgari Ücrete Zam Geliyor! Hükümet Yetkilisi Resmen Açıkladı!

Asgari Ücrete Zam Geliyor! Hükümet Yetkilisi Resmen Açıkladı!
Almanya Başkanı Olaf Scholz, asgari ücrete gelecek yıl dev bir zam konusunda Alman vatandaşlara söz verdi. Bu kapsamda, 2025’te Almanya’da asgari ücretin 3 bin Euro olması bekleniyor. İşte detaylar…

Türkiye’de derinleşen ekonomik kriz nedeniyle ortaya çıkan yüksek enflasyon sonucu asgari ücrete ara zam yeniden gündeme gelirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ek zam yapılmayacağını duyurmuştu.

Öte yandan, Almanya’da da asgari ücrete zam talep edilirken, Almanya Başkanı Olaf Scholz, gelecek yıl asgari ücrete hatırı sayılır bir zam konusunda Alman vatandaşlar söz verdi.

Başbakan Scholz, gelecek yıl asgari ücretlinin saatini 15 Euro yapma sözü verdi. Bu sayede, asgari ücret brüt 3 bin Euro olacak.

kirmizi-et-kasap-fiyat-svdc-cover.jpg

ALMANYA’DA KIRMIZI ETTE İNDİRİM

Diğer taraftan, Almanya’da bir litre taze süt 0,90 Cent, bir kilo kıyma 6 Euro, bir kilo iyi kalite beyaz kuşkonmaz 5,60 Euro’ya düştü.

Almanya’da bu nisan sonu itibarıyla enflasyondaki 0.2 puanlık artışın sebebi, Covid-19 sürecinde indirilen KDV’nin yeniden yüzde 19’a çıkarılması oldu. Corona dönemi ve savaş başlangıcında restoranlarda ve enerji fiyatlarında KDV oranları indirilmişti. Bu artışlar nedeniyle, geçen yılın aynı dönemine kıyasla fiyatlar yüzde 1,2 oranında artmış oldu.

Almanya’da yıllık enflasyon yüzde 2’lere düşerken, günlük alışverişte inen fiyatlar da dikkati çekiyor. Ülkede enflasyon, TÜİK rakamlarına göre hesaplanırsa Türkiye’nin 30’da biri civarında. Gıda fiyatları Türkiye’nin altına indi.