Asgari Ücret 29 Bin 640 TL Oluyor! Çalışma Bakanı Resmen Açıkladı!

Asgari Ücret 29 Bin 640 TL Oluyor! Çalışma Bakanı Resmen Açıkladı!
Türkiye’de alım gücünün düşmesi nedeniyle milyonlarca asgari ücretli asgari ücrete zam beklerken, KKTC’de de asgari ücrete dev zam yapıldı. Buna göre, KKTC’de asgari ücret 29 bin 640 lira oldu. İşte merak edilenler…

Türkiye’de son yıllarda varlığını fazlasıyla hissettiren ekonomik kriz nedeniyle TL’de değer kaybı, döviz kurunda artış ve yüksek enflasyon devam ediyor. Bu nedenle, milyonlarca asgari ücretli işçi aldıkları maaşın hayat pahalılığı nedeniyle yetmediğini ifade ederek hükümetten ara zam talep ediyor.

Hükümet yetkilileri ise yaptıkları açıklamada asgari ücrete ara zam gelmeyeceğini ancak emekli maaşlarının artacağını ifade ediyor. Emekli maaşının son yapılan zamla beraber 10 bin lirada kalması milyonlarca emekliyi hayal kırıklığına uğratırken, hükümetten gelen ara zam açıklaması emeklileri ümitlendiriyor. Bu kapsamda, emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması bekleniyor.

img-0517.jpeg

KKTC’DE ASGARİ ÜCRET 29 BİN 640 TL OLDU

Öte yandan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de (KKTC) iki bir zam talebi karşılığını buldu. Buna göre, KKTC’de Asgari Ücret Saptama Komisyonu, 2024’ün ikinci asgari ücretini belirledi.

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, asgari ücretin brüt 34 bin 70 lira, net 29 bin 640 lira olarak belirlendiğini duyurdu. Bakan Gardiyanoğlu, asgari ücretin oy çokluğu ile belirlendiğini söyledi.