ANNELER GÜNÜ MESAJI

ANNELER GÜNÜ MESAJI
Anneler günü münasebetiyle gönderilen mesajlar
İncilay Kaymak’tan Anneler günü Mesajı
 
Yar-Der Başkanı İncilay Kaymak İncilay Kaymak 8 Mayıs Anneler günü münasebetiyle mesaj yayınladı.

İncilay Kaymak Mesajında şunları söyledi; Bizler için En Değerli varlık Annelerimizdir. Bizim her anımızda yanımızda olan dertlerimizle dertlenen, Neşeli günlerimizde neşelenen en büyük sırdaşımız en değer li arkadaşımız olmuştur Annelerimiz.

Onları sadece bir güne sığdırmak elbette uygun olmaz ama bütün Dünyada kutlanması sebebiyle bizlerde bu günü unutmadık. Derneğimiz Kadınlara yönelik olması Bu günlerin değerini en iyi bilmeye vesile kılmıştır.

Bu düşüncelerle Anneler Gününü kutlar bütün Annelerimizin Ellerinden öperiz.” Dedi.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Lütfi Elvan’ın Anneler Günü Mesajı

AK Parti Karaman Milletvekili ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Lütfi Elvan Anneler günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Elvan mesajında;

Hayatımızın şüphe götürmez bir gerçeği olarak beklide en değerli varlığımız olan, annelerimizin haklarını bir günde ödemek mümkün olmadığı gibi bir hayat boyu da ödenemeyeceği muhakkaktır. Onların karşılıksız sevgi ve şefkat hisleriyle bizlere sunmaya çalıştıkları hayatın karşılığını hiçbir bedel ile ödemek mümkün değildir. Gösterdikleri fedakarlık ile dünyada yeri doldurulmayacak en değerli hazinelerin anahtarını evlatlarına sunmaktadırlar.

Sağlıklı bir aile ve toplum yapısının temeli olan, dünyanın en yüce ve en kutsal görevini sonsuz sevgi ve şefkatle yerine getiren annelerimize saygı, minnet ve şükran duygularını sunmak için her fırsat ve zamanın kıymetini bilmek zorundayız. Hiçbir zaman bize sunduklarının karşılığını ödeyemeyeceğimiz Annelerimizi her vesile ile hatırlamak ve onları evlat sevgisi ile onurlandırmak mutlu etmek durumundayız. Bu vesile ile hayatımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr annelerimizin Anneler Gününü kutluyor sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MHP KARAMAN MİLLETVEKİLİ OP. DR. HASAN ÇALIŞ, ANNELER GÜNÜ NEDENİYLE BİR MESAJ YAYINLADI:

Milli ve manevi değerlerin korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda aile kurumu büyük önem taşımaktadır. Aile kurumunda, yüreği her zaman evlat ve vatan sevgisiyle çarpan anneler, aile ve toplumsal hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır. 

Geçmişimize ve bugünümüze baktığımızda, vatan ve millet hayrına hayırlı evlatlar yetiştirmiş nice fedakâr anneleri görürüz. Balkan, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında yaralı vatan evlatlarımız mehmetciklerin yaralarını sarıp, onlara merhem olan annelerimizin, aziziye tabyalarındaki kahramanlıkları unutulmadı.

Milli Mücadele yıllarında, battaniyeyi kendi evladının üzerine örtmek yerine, top mermisinin üzerine örten anneler de unutulmadı. Bugün bölücü teröre evlatlarını şehit veren, şehit anneleri de unutulmadı. Ne yazık ki, ezilen, horlanan ve günümüzde halen şiddete maruz kalan annelerimiz de unutulmamıştır.

Türk toplumunun temel taşı olan aile kurumu ve bu kurumun en temel unsuru anne, ekonomik ve sosyal gelişmelerin yol açtığı olumsuz gelişmelere karşı korunmalıdır. Aile kurumu güçlendirilerek, aile bireyleri arasındaki bağlar geliştirilmelidir.

Terörün kökü kazınarak, şehit annelerinin yüzü güldürülmeli, her türlü şiddet ve ayrımcılık son bulmalıdır. Annenin şiddete maruz kalmasına yol açın kültürel, sosyal, psikolojik ve ekonomik nedenler ortadan kaldırılmalıdır. Bu konuda geniş kapsamlı çalışmalarımız vardır. Yeri geldiğinde aileyi ve anneyi ön plana çıkartacak çalışmalar uygulamaya konulacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; gönlü vatan, millet ve evlat sevgisiyle dolu olan tüm annelerin anneler gününü kutlar, ellerinden öperim." dedi.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

 

EĞİTİM-BİR-SEN KARAMAN ŞUBESİ ANNELER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI
 
Anneler Günü, yılın her günü sevgi ve saygımızdan hiçbir eksilmenin olmadığı annelerimize özel olduklarını hissettirmek, kendilerine verdiğimiz değeri göstermek için bir fırsattır. Günlük koşuşturmanın telaşıyla sevgimizi ifade etme ve dile getirme fırsatı bulamamanın telafisine kapı aralayan Anneler Günü, yılın bir gününe indirgenmemelidir.
 
Bir milleti millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok annelerin payı vardır. Yine tarih boyunca milletine yol gösteren önderlerin, kahramanların yetişmesinde de anneler çok ayrı bir yere sahiptir.
 
Ailenin ve toplumun temel taşı olan annelerimize hak ettikleri değeri vermemiz, her şeyden önce bir vefa borcudur. Çünkü anneler, çocukları doğuran değil, aslında toplumu doğuran, dolayısıyla yarınlarımızı şekillendiren en saygıdeğer varlıklarımızdır.
 
Peygamberimizin, ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ sözüyle, anneliğin kutsiyeti ve yüceliği gerçek ifadesini bulmuştur. Anne, bir milleti yoğuran mukaddes bir el ve toplumun ilk hücresini teşkil eden yuvanın da kurucusudur.
 
Cumhurbaşkanından başbakanına, yüksek yargı mensuplarından her kademedeki bürokratları yetiştiren annelerimiz, maalesef, günlük yaşamda hak ettikleri konumda değildir. Eğitimde fırsat eşitliliği ellerinden alınmış, inancı gereği başını örttüğü için TBMM’de milletin temsilcisi olma hakkı gasp edilmiştir. Yine aynı şekilde çalışma hayatında da ‘kamusal alan’ yalanı yüzünden kıyafet dayatması ile karşılaşmaktadır. Dahası, yüreğinin en önemli parçası evlatlarını vatan için şehit veren annelerin, fedakârlıkları baş tacı edilmesi gerekirken, inancı gereği tercihlerinden dolayı, ne yazık ki, kapılardan geri çevrildiğine şahit olunmaktadır.
 
Her türlü zorluğu göze alıp, çalışma hayatında yer alan kadın çalışanlarımızın aynı zamanda bir anne oldukları unutulmakta, annelik görevini yerine getirmesinin önüne de birçok zorluk çıkarılmaktadır.
 
Anneler Günü’nü, çalışan annelerin sorunlarını bir kez daha dillendirme ve başlara taç annelerin çalışma hayatında yaşadığı sıkıntılardan arındırılması için sürdürdüğümüz mücadeleyi tazeleme vesilesi olarak kabul ediyor; bugünün, annelik bilincinin gelişmesine ve annelerimizin değerini daha iyi anlamamıza katkıda bulunmasını diliyoruz.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakârlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz bütün annelerimizin gününü kutluyor, her günlerinin özel gün tadında geçmesini temenni ediyoruz.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
CHP İL VE İLÇE - KADIN VE GENÇLİK - ÖRGÜTLERİ  KOLLARI
 
FİKRET ÜNLÜ                               OSMAN NURİ KOÇAK
M.VEKİLİ ADAYI                             M.VEKİLİ ADAYI
 
Bizi sevgiyle yoğuran; bin bir zorluk ve özveriyle iyiye, doğruya, güzele yönlendirerek geleceğe hazırlayan; yaşamımız boyunca vazgeçemediğimiz, her zaman güven ve desteğine muhtaç olduğumuz, yanında huzur bulduğumuz, sevgisini ve hoşgörüsünü hiçbir şeye değişemediğimiz, dara düştüğümüzde bizi şefkatle bağrına basan ANNEMİZ!
 
Hak ettiğin saygıyı sana göstermekte kusur etmeyeceğiz. Çocukların için düşlediğin, aydınlık ve güzel yarınları yaratmak için çalışacağız. Tüm çocukların mutlu olduğu ve herkesin onuruyla yaşadığı bir dünya kuracağız. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Aile Sigortası Desteği ile çocukların ve ailen için harcayacağın parayı yurttaşlık hakkı olarak senin banka hesabına yatıracağız. Seni ele güne muhtaç etmeyeceğiz. Çocuklarının geleceğinden endişe duymayacaksın. Artık hiçbir vatandaş yoksulluğundan utanmayacak…
 
 Yaşamımızın en büyük güzelliği ANNEMİZ!
 
Anneler Gününü kutlar, senin şahsında tüm anneleri saygı ve minnet duyguları ile selamlarız.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ KARAMAN İL BAŞKANI VEYSEL ÇETİNKAYA’NIN ANNELER GÜNÜ MESAJİ

         Dünyanın en kutsal varlıkları olan annelerimiz, hayatımızda  en çok etkileri ve hakları olan insanlardır. Atalarımız, Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar diyerek, analık duygusunun ne kadar yüce olduğunu vurgulamışlardır.
         Dünyanın en güzel, en temiz, en masum duygusu hiç şüphesiz annelik duygusudur. Karşılıksız sevmenin yegane temsilcileri olan annelerimiz, yeni nesiller yetiştirmenin yanı sıra  gelenek ve değerlerimizin yaşatılması ve geleceğe aktarılmasında da aktif görev üstlenmektedirler.
         Annelerimize sadece bu günde değil, inanç ve kültürümüzün de gereği olarak  yılın her gününde hak ettikleri saygı, sevgi  iltifatı göstererek, tatlı dil ve güler yüzle davranmalı onları asla incitmemeden hayır duaları alınmalı, kırıcı ve incitici tavır ve davranıştan mutlaka uzak durulmalıdır. 
         Bu duygu ve düşüncelerle dünyanın en yüce görevini yerine getiren her biri sevgi sembolü olan bütün annelerimizin Anneler Günü nü kutluyor, bütün anneleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYI YÜCEL ALTUN’UN ANNELER GÜNÜ MESAJİ
 
Hak ve Eşitlik Partisi Milletvekili adayı Yücel ALTUN anneler günü nedeniyle yayınladığı mesajda; anne sevgisinin tüm sevgilerin üzerinde olduğunu vurgulayarak annelerin, aileleri ve toplumları ayakta tutan en kutsal değerler olduğunu belirtti.
Altun ayrıca: “Annelerimiz bizlerin baş tacıdır. Onlar için ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. Dinimizde annelere gerçekten çok büyük önem verilmiştir. ‘’Cennet annelerin ayakları altındadır.’’ hadisiyle bu görüş perçinlenmiştir.
 Oʹnun verdiği bilgi ve tecrübeyle hayata alışır, O’nun verdiği eğitim ve terbiyeyle kişiliğini oluşturur. Bundan dolayı hiç yılmadan, sevgi ve şefkatle bizlerin yetişmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen annelerimize ne kadar hizmet etsek, onların hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz.
 Dünyadaki bütün sevgiler karşılıklıdır. Ancak annelerin bizlere verdikleri sevgi, karşılıksızdır. Üzerimizde bu kadar hakkı olan annelerimize layık bir evlat olmak, hepimizin görevi olmalıdır. Anne; hoşgörünün, merhametin, saflığın, engin tecrübenin ve bilginin kaynağıdır. Toplumsal dayanışmanın ve toplumun temelini aile, bir ailenin temelini de anneler oluşturur. Dünyanın en merhametli varlıkları olan annelere olan gönül borcu ödenemez.
 Annelere dünyanın bütün yükünü omuzlayacak kadar güç, bütün sıkıntıları göğüsleyecek, kendisine yapılan haksızlıklara ve yanlışlıklara tahammül edecek kadar sabır verildi. Tüm bunların yanında ne zaman akacağını sadece annelerin bildiği gözyaşı verildi. Bu sebeplerle her gün anneler günü olmalı, annelerin kıymeti her gün bilinmelidir.
Dünyada anne sevgisinin yerine konabilecek başka bir değer yoktur.bu  duygularla; Dünyayı sevgiyle yoğuran ve anlamlı kılan, hayatın en büyük güzelliği olan tüm annelerimizin “Anneler Günüʹnü” kutluyor,saygılarımı sunuyorum.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  
HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYI SANİYE KANGOOĞLU’NUN ANNELER GÜNÜ MESAJİ
 
ʹʹHayatı güzelleştiren, anlamlı kılan en yüce duygu, şüphesiz sevgidir. Tüm insanoğlu aynı kanaatte birleşmiştir ki, sevgilerin de en üstün olan anne sevgisidir. Onların yüreğindeki sevgi kadar, yeryüzünde daha saf ve güçlü bir şey yoktur.
  
 Kadınlarına ve annelerine gereken değeri vermeyen toplumların, medeniyet yarışında geri kalmaya mahkum olacakları su götürmez bir gerçektir.
  
 Kadınlarımızı sadece annelik görevine de hapsedemeyiz. Doğrusu, kadınlarımız öyle güçlüdür ki, hem evin çekip çevrilmesindeki, hem annelikteki, hem de iş hayatındaki güçlüklerin üstesinden aynı anda gelmeyi başarabilmiştir. Annelik gibi zor bir görevin yanında, elinin hamurunu iş dünyasına bulaştırarak ekonominin bereketini artırmıştır. İsteğimiz, arzumuz iş dünyasındaki kadın girişimci ve çalışan sayısının artması ve toplumun yarısını oluşturan kadınlarımızın bu büyük gücünün ekonomiye katma değer olarak yansımasıdır.
  
 Annelere ve kadınlara verilen değer, aile hayatındaki yerleri ve çalışma hayatındaki ağırlıkları toplumların medeniyet ve gelişmişlik seviyeleri açısından gerçekçi göstergeleridir.
  
 Alın terini cumhuriyetimizin kuruluşuna harç yapan Türk kadını, bu gün de içinde bulunduğumuz dönemde büyük bir özveriyle toplum yapımızı korumak ve ayakta tutmak için çaba göstermektedir. Kendilerine bu konuda da teşekkür edip bütün  Türk kadınlarının, anaların Anneler Günü’nü yürekten kutluyor, onlara saygılar sunuyorum.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 TÜRK EĞİTİM-SEN KARAMAN ŞUBE YÖNETİM KURULU

ANNELER GÜNÜ MESAJIDIR

 

Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gündür. Anna Jarvisʹin kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi. Zamanla başka ülkelere de yayıldı. Annelere armağan edilen bu özel gün Türkiyeʹde 1955 yılından bu yana kutlanmaktadır. Türkiyeʹde Mayıs ayının 2. Pazar günü Anneler Günü olarak kutlanır. Bu evrensel günde, Dünyada milyonlarca anne, çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUKʹun Anneler Günü nedeniyle yayımladığı mesajdır. "Anne sevgisi, çelişkiler ve çekişmelerle yazılmış insanlık tarihinin, çelişmediği ve çekişmediği tek ortak noktasıdır. Hiçbir inanç, hiçbir felsefe, hiçbir din yoktur ki; temeline anne sevgisini koymasın. Annelik, insanlığın ulaşabileceği en doruk noktadır. Öpmeye kıyamadığı yavrusunu, vatana hizmet etsin diye, gözünü kırpmadan gönderen bir annenin erdiği noktaya ulaşabilecek bir kişi daha yoktur. Gittikçe olumsuzlaşan ekonomik şartlar altında hem çalışan hem evlat yetiştiren, yozlaşan kültürel şartlar karşısında vakarını bozmayan, Âmine Hatunlardan, Nene Hatunlardan devraldığı iffet bayrağını dalgalandıran, çocuklarına helalden ve doğrudan başka bir şey öğretmeyen, Türk Milletinin temel direği anneler ne yücedir! Bu vatan için çalışan, üreten ve savaşan bütün evlatların anneleri ne yücedir! Kanlarıyla bayrakları bayrak yapan, mezar taşlarıyla bu vatana Türk mührünü vuranların anaları ne yücedir! Başta bu vatana şehit yetiştirenler olmak üzere, tüm annelerin anneler günü kutlu olsun!

Bizim için yılın annesi, tüm şehit analarıdır."
 
Bizler de Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Yönetim Kurulu olarak ilk eğitimcimiz olan, sabır, merhamet ve türlü fedakârlıklarla bizleri yetiştiren bütün annelerimizin anneler gününü kutlar; sağlık, mutluluk ve esenlikler dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.