ANAOKULUNUN PROTOKOLÜ VALİLİK TOPLANTI SALONUNDA YAPILDI

ANAOKULUNUN PROTOKOLÜ VALİLİK TOPLANTI SALONUNDA YAPILDI
Karamanlı hayırsever vatandaşların eğitime verdiği destek devam ediyor.
Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt kasabasında hayırsever vatandaş İbrahim Tanacı tarafından prefabrik anaokulu yaptırılacak. 286 metrekare kapalı alana sahip olacak İbrahim Tanacı Anaokulu’nun protokolü Valilik Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıda konuşan hayırsever vatandaş İbrahim Tanacı, “Eğitime bir nebzede katkıda bulunabildiysek ne mutlu bana. Çünkü eğitime yapılan bağış en büyük yardımdır. Ben şimdiden bu eğitim yuvasının gelecek nesillere hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Sabahaddin Altun’da törende yaptığı konuşmada, okulöncesi eğitimin çok önemli bir konu olduğunu belirterek, “Daha önce ilimizde okul öncesi eğitim yüzde 7-8 iken 2003 yılından sonra bu oran gelişerek üst seviyelere yükseldi. Şuanda okulöncesi eğitimde geldiğimiz nokta yüzde 60’dır. 5 yaşı kapsayan zorunlu eğitimde ise yüzde 97’yi yakaladık. Hayırsever vatandaşlarımız tarafından eğitime yüzde yüz destek kampanyası çerçevesinde ilimizde yapılan üçüncü anaokulu olacak bu okul. Hayırsever vatandaşımızın dediği gibi eğitime yapılan bağış en büyük yardımdır. İlimizde bugüne kadar hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile 18 milyon lira gibi bir rakamla eğitime katkı sağlandı. Karaman şuan 81 il arasında okul öncesi okullaşmada 7. sırada bulunuyor. Milli Eğitim Bakanımız Nimet Çubukçu’nun kenti olarak eğitimdeki hedefimiz yüzde 100 başarıyı yakalamaktır” diye konuştu.
Ermenek Kaymakamı Mehmet Demir’de, Ermenek’in hayırseverleriyle tüm Türkiye’ye örnek olan bir ilçe olduğunu belirterek, “İlçemizde hayırseverlerimizin de desteğiyle okul ve yurt problemimiz yok. Türkiye’nin en iyi okulları ilçemizde bulunuyor. Hayır konusunda herkes birbiriyle yarışıyor. İlçe halkının tek isteği üniversitemize bağlı bir fakültenin açılmasıdır. Bu konuda Rektörümüzden ve sayın Valimizden destek bekliyoruz. Fakülte konusunda bize destek verilmesi halinde her türlü alt yapı ve bina konusunda ben üzerime düşeni yapmaya hazırım” dedi.
Karaman Valisi Süleyman Kahraman’da konuşmasında devlet-vatandaş işbirliğinin güzel bir örneğini yaşadıklarını söyleyerek, “Devlete destek, millete destek demektir. İbrahim Tanacı bey, eğitimin ne demek olduğunu çok iyi bilen bir hayırseverimiz. Eğitime yüzde yüz destek kampanyasında bu hayır yarışı devam edecek. Tabi Ermenek yatırımlara doymuş durumda. Bizde Ermenek’e yatırım yapmak isteyen hayırsever vatandaşlarımızı diğer ilçelerimize yönlendiriyoruz. Çünkü Karaman bir bütündür. Yaptığınız hayır sizindir. Yapmadığınız değil. Bende imkânım elverdiği sürece kendi maaşımdan birikimimden bir hayır yapmak istiyorum. İnşallah en kısa sürede bunuda gerçekleştirmek hedefim. Ben bir kez daha bu okulun Güneyyurt beldesine hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından İbrahim Tanacı Anaokulu’nun protokolü Vali Süleyman Kahraman, Milli Eğitim Müdürü Sabahaddin Altun ve hayırsever vatandaş İbrahim Tanacı arasında imzalandı.