Sanayiciye destek devam ediyor.

AK Parti Karaman Ekonomik İşler Birim Başkanı Ömer Çetin, Sosyal Güvenlik Prim Desteğinin 3 yıl daha uzatılması ile ilgili basın açıklaması yayınladı.
Ekonomik İşler Birim Başkanı Ömer Çetin şunları söyledi; "Maliye Bakanlığıʹnın bugünlerde Meclisʹe sevk edeceği yasa tasarısına eklenecek düzenlemeyle, sadece işverenin sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından ödenmesiyle ilgili desteğin 3 yıl süresince devam edecektir.
 
 49 ilde uygulanan teşvikin 2008 yılı sonunda bitmiş olması gerekirken, bunun o dönem hükümetimiz tarafından alınan 1 yıllık uzatma kararıyla 2009 yılı sonu itibariyle bitmişti. 2009 Haziran ayında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanʹın bölgesel ve sektörel bazda düşünülmüş ve kurgulanmış çok kapsamlı yeni bir teşvik sistemi açıklamıştır. O yeni teşvik sisteminin uygulanmaya başlamasından sonra özellikle yeni yapılacak yatırımların hali hazırda o bölgedeki tesislerle bir haksız rekabet içerisine düşmesini de önlenmiş olması gerekiyor. 5084 sayılı teşvik sistemi ile 49 ilde teşvik uygulamasında sadece sosyal güvenlik primi desteğinin 3 yıl süre ile devam ettirme kararı alındı.
 Karamanımızın gözbebeği olan sanayicilerimiz için fırsatın devam ettiği anlamına gelen bu gelişmenin, tüm Karaman halkımıza ve sanayicilerimize hayırlı uğurlu olsun dileklerimi sunuyorum."

Ekonomi Haberleri