Saadet Referandumda destek vermeyecek.

Saadet Partisi Partili Cumhurbaşkanı sistemine karşı olduklarını şartlar içerisine aldı.
Yaklaşık 1 haftadır mecliste oylanan yeni anayasa paketinin içeriklerine Saadet Partisinden destek gelmedi.
 
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden Anayasa Değişikliği ile ilgili partisinin görüşlerini açıkladı. 
Olmazsa olmazlarımız var diyen Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, Hükümetin özellikle istediği Partili Cumhurbaşkanı, Meclisin Cumhurbaşkanı tarafından feshedilmesi, Seçim barajı gibi kararları kesinlikle desteklemediklerini belirtti.
 
Saadet Partisi yaptığı açıklaması, Olmazsa olmazların yerine getirilmediği takdirde referandumda destek verilmeyeceği olarak algılandı.
 
TBMM’de yapılan görüşmelerin en son oylamasında 330 oy alırsa Nisan Mayıs gibi Referandum olacak ve yasalar halka sorulacak. Hükümet sunacağı yeni kanunlarda; Partili Cumhurbaşkanı, Meclisin Cumhurbaşkanı tarafından feshedilmesi ve Seçim barajının %5’e düşürülmesi gibi talepleri var. Saadet Partisi ise olmazsa olmazlarımız olarak sıraladığı şartların hepsinde bunlara karşı olduklarının altı çizildi. 
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Biz bu tespit ve önerilerimizi bir kardeşlik vazifesi olarak samimiyetle ve içtenlikle söylüyoruz. Bir art niyetimiz, bir beklentimiz de yok. İnandığımız gerçekleri tarihi bir sorumluluk olarak bütün milletimizle paylaşıyoruz” dedi.
 
Saadet Partisinin Olmazsa olmazlarımız olarak açıkladığı maddeler şu şekilde:
1- Kuvvetler ayrılığı ilkesi korunmalı 
2- Güçlü bir meclis olmalı 
3- Seçim barajı kaldırılmalı 
4- Bakanlar için gensoru hakkı korunmalı 
5- Yargı bağımsızlığı korunmalı 
6- Partili Cumhurbaşkanı tarafsızlık ilkesine aykırı 
7- Sadece Meclis kendini feshedebilmeli 

Siyaset Haberleri