Mehmet Beyazıt Koyun Keçi Birliğine adaylığını açıkladı.

Mehmet Beyazıt, Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığına adaylığını açıkladı.
Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığına aday olduğunu açıklayan iş adamı Mehmet Beyazıt; “ Barçın yaylasında doğdum, Bu zamana kadar ki hayatımız kara çadırda ala köpekle devam etti ve halen devam etmekte, Bizler hayvancılığı göçüp konmayı başkaları gibi belgesellerde gören değil, O Belgeseli yapanların çektiği hayatın ta kendisiyiz.” Dedi.
 
Birlik üyelerine seslenen Mehmet Beyazıt; “Bundan sonra ki yapacağım çalışmalarla ilgili bilgileri sosyal medyadan sizlere duyuracağım. Bizler hayvancılığın içinde bulunduğu zor şartları duyan değil yaşayan insanlarız. Bu mesele bizim için ülke sorunudur hep birlikte bu soruna bir duruş göstermemiz lazım, Birlikte Hâyır, Ayrılıkta azap vardır.” Dedi.
 
Mehmet Beyazıt Başkan olduğu takdirde neler yapacağı hakkında haber sitemize yaptığı açıklamasında şunları söyledi; “Bütün üretici kardeşlerime oy veren, vermeyen herkesle aynı mesafede duracağım. Siyasi görüşü ne olursa olsun herkese eşit duracağım. Valilik makamı ve Mersin’in Belediye başkanlarıyla ortak çalışacağız. İnşallah her İlçe de etkinlikler düzenleyeceğiz. Sadece Erdemli’de değil, Bütün ilçelerde birliğimize canlı hayvan taşıma aracı alarak, Konar Göçerlerimizin hayvanlarını araçlarla masrafına taşıma hizmeti yapacağız.
Böylelikle her yıl yürüterek giden üreticilerimizin hem rahat hem araç kazalarından korumuş olacağız. Meralarda, Köylerde Veteriner hekimlerle ve üreticilerle toplantı yapım hayvan sağlığı ile bilgi vereceğiz, Bu sebeple kuzu ve oğlak ölümlerinin önüne geçip daha çok verim elde edeceğiz.
Köylerin mera sorunlarını üst yöneticilere anlatarak köylerde ki hazine arazilerini meraya katılması için çalışma yapacağız. Birlik bünyesinde şirketler kurarak yem alıp üreticiye ucuz yem sağlayacağız. Her ilçeye birlik şube et market açıp üreticiden tüketiciye et satacağız. Geçmişte Mersin birliğe bir bina alınmış biz ilçelerdeki kiralık şubeleri de satın alarak demirbaş olarak alacağız.” Dedi.

Ekonomi Haberleri